INTERVJU: Ivana Murišić – Ostvario mi se dječiji san da postanem dizajnerka!

1
3737

Za crnogorsku dizajnerku Ivanu Murišić ovo je period napornog rada i nizanja uspjeha. Nakon predstavljanja na Serbia Fashion Week-u, Ivana je nastavila da oduševljava publiku i u Beogradu, a uskoro će se predstaviti i domaćoj publici u Podgorici. Za naš portal priča o samim počecima, o novoj kolekciji, a otkriva nam i bez koja tri odjevna komada ova zima ne smije da prođe.

Kako je Ivana ušla u svijet mode?

U svijet mode ušla sam u ranom djetinstvu, kada sam uz majku učila da šijem, praveći haljine za moje lutkice. Kasnije sam poželjela da to činim za svoje prijateljice, a  nakon toga i profesionalno da se bavim istim poslom.

Koji je korak do prvog pojavljivanja i predstavljanja publici bio najteži?

Svako prikazivanje stvara  tremu i strepnju kako će publika  reagovati na modele. Prva samostalna revija je ipak probila led, time je bilo i dodatnih poteškoća, jer  sam se prvi put susrela sa nekim aspektima organizovanja revije. Svaki sljedeći put je bio bar u tom pogledu lakši.

Vašom novom kolekcijom očarali ste novosadsku publiku na Serbia Fashion Week-u, kakve žene treba da nose vaše kreacije?

U svojim modelima  vidim žene koje vole ručni rad i uživaju u modelima koje nemaju vremensku odrednicu.

Kako razmišlja i izgleda moderna žena?

Postoje različiti tipovi modernih žena, a one sa kojima ja imam  saradnju svoje stavove jasno prikazuju preko modnih komada koje nose. Mudre, hrabre, samosvjesne, a iznad svega senzualne.

Kako opisujete stil Crnogorki?

Crnogorke vole modu, i oduševljava me iznova činjenica da uvijek dobro izgledaju, bez obzira na vremenske uslove i doba dana.

Koja poznata ličnost je primjer žene koja treba da nosi vaše kreacije? 

Izdvojila bih Josipu Lisac i Bjork.

Koja tri odjevna komada su In ove jeseni?

Dugački kaput, vuneni džemper, i platforme.

Šta je Vaš sljedeći korak u poslu, planovi za budućnost?

Moj sledeći korak je prikazivanje kolekcije na Montenegro fashion week– u a potom u Budimpešti na Budapest fashion week– u.

 

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje