INTERVJU: Ilustracije Ane Lazić ostaviće vas bez daha

Ona se zove Ana Lazić, ima 22 godine, bavi se modnom ilustracijom, crta portrete, dizajnira i izrađuje unikatne broševe. Ona je talentovana mlada dama čije ilustracije ostavljaju bez daha. Pokušali smo da saznamo nešto više o njoj... 

0
2315

Kada i kako si otkrila svoj talenat?

Crtam otkad znam za sebe, olovke i bojice bile su moje omiljene igračke. Vremenom, moje interesovanje je raslo i sve više sam usavršavala svoj talenat, pa sa ponosom mogu reći da sam samouki umetnik.

Da li najviše voliš modne ilustracije, s obzirom da su kreacije mnogih dizajnera popularne na tvom Instagram profilu?

Obožavam modu, volim da radim i portrete, tako da je modna ilustracija ono što ih spaja. Ona je nešto što me mnogo inspiriše i zaista uživam u tome

Baviš se i izradom unikatnih broševa, koliko je to zahtevno raditi?

Da, broševi su posebna priča i veoma su zahtevni, počev od pravljenja, pa do oslikavanja portreta. Potrebno je dosta vremena, volje i rada.

Prenesi nam svoja iskustva i uspehe u dosadašnjoj karijeri?

Veliki uspeh za mene je kada svoju ideju sprovedem u delo. Kada se to dopadne i onima koji su me inspirisali, to me još više podstakne da radim, jer svaki njihov komentar mi puno znači. Neki od njih su Nina Janković, Bojana Jovetić, Dragana Mićalović, Milica Tričković, Lepa Danojević, Ana Ljubinković…

Koji je tvoj cilj? Kakvi su tvoji planovi?

Želim da radim, da učim, da usavršavam svoj talenat, jer u tome je poenta uspeha.

Da li od ovakvog talenta može da se živi?

Tek sam na početku, tako da ne mogu suditi o tome. Najbitnije mi je da uživam u svom umeću, a zarada dolazi od zadovoljstva posla kojim se baviš.

Šta je najzanimljivije što ti se dogodilo u ovom poslu?

Interesantno je to što me primećuje sve više ljudi iz sveta mode, što mi mnogo znači. Ipak, najveći utisak na mene ostavila je tatu umetnica Kat Von D podelivši moj rad na svom profilu. U pitanju su mini cipele koje sam pravila po ugledu na model koji ona nosi. Ona je neverovatan umetnik i moja velika inspiracija.

Kako odabereš fotografiju koju ćeš ilustrovati, koji je kriterijum?

Privlače me atraktivne i smele ličnosti. Volim originalno, unikatno i nesvakidašnje. Crtam različite stilove i uvek težim da uskladim energiju i stil.

Želimo ti puno uspeha, koja je tvoja omiljena ilustracija koju si nacrtala?

Hvala puno. Jao ne znam, svaka mi je na neki način omiljena. Ali, ako bih baš morala da izdvojim, neka to bude ilustracija za sjajnu fotografkinju Mariju Andrić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje