INTERVJU: Branka Ćaćić – Boje i printovi oslikavaju moju ličnost

0
2334

Branka Ćaćić, modna dizajnerka iz Inđije, poznata je po svojim kolekcijama koje ženstvenost i originalnost ističu u prvi plan. Njeno stvaranje ne otkriva previše, ali je ipak izazovno, unikatno i svakako primijećeno. Ona najrazličitijim kombinacijama, bojama, printovima predstavlja svoj rad, a ujedno i sebe.

Poznata američka stilistkinja Rejčel Zoi rekla je da je stil prezentovanje onog što jeste bez da govorite. Ko je Branka Ćaćić?

Branka Ćaćić je srećna i zadovoljna osoba koja u svemu što pogleda vidi samo lijepe i pozitivne stvari. Nadam se da se to osjeti i u stilu koji forsiram.

Vaša kolekcija pokazuje koliko su boje bitan dio Vaše svakodnevice. Gdje pronalazite inspiraciju?

Volim sve boje, muziku, ljude, prirodu, mislim da je to sasvim dovoljno da svakodnevno budem inspirisana.

Moda nije samo marketing, ona je i kreativnost. Koliko je teško komadom tkanine ispričati neku priču?

Mislim da svaka djevojka koja ponese određen komad garderobe, priča priču na svoj sopstveni način i u tome je ljepota stvaranja. Svima je dozvoljeno da imaju svoj ugao posmatranja, jedna haljina, bezbroj priča, sve zavisi ko je nosi.

Pravi izazov je ni iz čega stvoriti nešto i time zadovoljiti svoje mušterije i stvoriti im osjećaj samopouzdanja. Ko su Vaši klijenti?

Moji klijenti su jednostavno žene sa stilom koje umiju svaki komad da prilagode svojoj ličnosti.

Kada je bio na Serbia Fashion Weeku, poznati modni guru Donald Potard primijetio je kako u našoj zemlji ima previše teksasa na ulici. Vi u svojim kolekcijama ne koristite ovaj materijal. Da li i odabirom materijala izbjegavate uniformisanost?

Važno mi je da su kombinacije boja i printova prepoznatljive i da oslikavaju moju ličnost i trenutno raspoloženje dok sam u procesu stvaranja kao i ko je osoba za koju stvaram,  samim tim je izbjegnuta uniformisanost.

Da li su djevojke i muškarci  sa Balkana dovoljno smjeli da se igraju sa bojama, različitim dezenima i spajanja nespojivog?

Moram priznati da slabo posmatram ljude i kako su obučeni. Osobe s kojima se družim i za koje stvaram imaju smjelosti, znaju ko su u suštini i u tom skladu se i oblače. Mogu reći da su svi različiti i svako njeguje svoj stil, bez kopiranja ikog, a to je već dovoljna hrabrost.

Možemo li predstavljanje Vaše umjetnosti da očekujemo na narednom Serbia Fashion Week-u?

U planu  imam izlaganja, ali isto tako sam ovisnik o efektu iznenađenja, pa kad se odlučim, biće to  nešto obojeno. Toliko znam za sad, očekujem da iznenadim sebe i meni drage ljude i pomjerim sopstvene granice kreativnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje