INTERVJU: Biljana Tipsarević – Za novu kolekciju inspirisale su me energične i pozitivne žene!

0
3029

Dizajnerka Biljana Tipsarević nedavno je predstavila svoju novu kolekciju Unexpected koja je pravo osvježenje na  modnoj sceni u regionu. Šta je bila inspiracija ove neočekivane kolekcije, šta je MustHave ovog proljeća, kao i kako mlada mama i supruga uspješnog tenisera Janka Tipsarevića provodi svoj radni dan, otkrila je u intervjuu samo za naš portal.

Nova kolekcija je drugačija od onoga što ste do sada radili. Šta je bila inspiracija za ovako posebnu kolekciju?

Ako bih trebala da opišem  kolekciju – ona je svakako svedenija i jednostavnija nego neke moje prethodne kolekcije no, istovremeno  i mnogo dramatičnija, jer svaki komad ponaosob predstavlja priču za sebe. Bilo da govorim o uskim, strukiranim i duboko dekoltiranim sakoima, pripijenim pantalonama toliko modernog zvonastog kroja ili kratkim kožnim jaknama, svaki komad je izuzetan, rafiniran, geometrijski precizno oblikovan i jasno definisanih linija. Naravno ukoliko djevojka želi da odiše čistom elegancijom, ni to neće biti problem.

Zaštitno lice je manekenka Danijela Dimitrovska Amidžić. Kako ste došli na ideju da baš ona bude ambasador vaših novih modela?

Možda zato što sam i sama mlada mama, inspiraciju za ovu kolekciju sam pronašla upravo u mom okruženju, u mojim prijateljicama i poznanicama, sa kojima se svakodnevno susrećem u parku, kod kuće, na ulici, dječijim igraonicama. Sa tim ljudima razmjenjujem iskustva, brige, savjete, i razgovarajući sa njima, a prvenstveno gledajući ih, svakim danom uviđam koliko su sve one posebne, snažne, sposobne, pozitivne, energične i harizmatične, pa sam poželjela da napravim kolekciju koja će pratiti njihov svakodnevni životni stil i po svojim karakteristikima ličiti na sve njih. Vodeći se time Danijela Dimitrovska je idealan predstavnik ove kolekcije, kao jedna snažna, prelijepa,  uspješna djevojka, a prije svega majka i supruga.

Šta je must have ovog ljeta?

Iz najnovije kolekcije preporučila bih djevojkama za ovu sezonu, kao MUST HAVE model odijelo perfektnog kroja sa kožnom jaknom. To su ujedno i odjevni komadi koje svaka žena treba da ima u svom ormanu.

–> Pogledajte cijeli editorijal Biljanine kolekcije klikom OVDJE

Kakav je Vaš privatni stil? Koliko često nosite visoke štikle?

Od kada sam postala majka najčešće sam u ravnom, jer mi je tako najlakše da trčim za Emili koja je nezaustavljiva od kada je prohodala. Ali kao i većina djevojaka obožavam visoke potpetice.

Kako izgleda jedan Vaš radni dan?

Moj radni dan počinje veoma rano i vrlo je organizovan do same večeri, isplaniran mi je svaki sat, tako funkiconišem od malena (smijeh). Najveći dio svog vremena volim da posvetim porodici, potom poslu i prijateljima, ali i sebi samoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje