Instagram trend: PLETENICE

0
4385

Instagram je društvena mreža koja postavlja trendove koje svi prate. Ovog ljeta nismo mogli ne primijetiti koliko su se pletenice popularizovale na Instagramu. Gotovo svaka treća djevojka na svom profilu ima bar jednu fotografiju s pletenicama. To su frizure koje su bezvremenske, uvijek su popularne, praktične i originalne.

Možete ih napraviti same ili vam ih može napraviti mama, sestra ili prijateljica. Jednostavne su, a toliko posebne. To su ujedno i razlozi zašto ih toliko volimo nositi. Kreativne osobe i frizeri pletenjem pletenica mogu pokazati svoju kreativnost na najljepši način. Uprkos raznim vrstama pletenica, trenutno se jedna vrsta posebno istaknula kao najpopularnija na društvenim mrežama, a to je obrnuta (nizozemska) pletenica ispletena u dva reda.

Obrnuta pletenica je obrnuta verzija francuske pletenice. Plete se tako da se tri spoljašnja pramena prebacuju ispod središnjeg dijela. Za koju god se vrstu pletenica odlučile tokom ovih ljetnih mjeseci, sigurni smo da će vam biti dobra promjena, nakon punđi i repova ćete svakako postati i ostati primijećene.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje