I Japanci će imati prilike da upoznaju rad dizajnerke Amine Hasanbegović!

0
3570

 

Dizajnerka Amina Hasanbegović priprema editorijal svojih kreacija koji će biti objavljen u japanskom časopisu Kock. Editorijal nosi naziv Katyusha, po istoimenoj pjesmi i inspirisan je Rusijom, ruskim selom i kreacijama Ulyane Sergeenko.

“Do saradnje sa japanskim časopisom došlo je preko poziva mladog fotografa Đorđa Bukvića koji je bio zainteresovan da fotografiše moje haljine. Ovu kolekciju htjeli smo da prikažemo u jedinstvenom, modnom smislu2, rekla je Amina.

Osim Amininih haljina, u setu su se našle i kreacije Tamare Jarić, Sirogojno Style kompanije i poznatog brenda Tifani. Ovaj editorijal će za mjesec dana osvanuti na stranicama poznatog časopisa iz Japana, a zatim će isti editorijal biti predstavljen i u australijskom Minc časopisu.

U sezoni Fashion Week-ova, zapitali smo se gdje je Amina.

“Uglavnom praktikujem da se jednom godišnje predstavim na Fashion Week-u, i to proljećnom. Ove godine imam velike planove za inostranstvo”, otkriva dizajnerka.

Aminine kreacije rado nose mnoge poznate ličnosti, a među njima su voditeljka Irina Radović i crnogorska pjevačica Jelena Đorđević.

Domaći modni portal će nastaviti da prati karijere naših priznatih dizajnera.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje