MUZIKA: Grupa NEON snimila novi singl i spot

0
614

Grupa Neon iz Podgorice postoji od 2012. godine. Predstavlja krunu dugogodišnjeg prijateljstva i saradnje dvojice osnivača i vođa – pjevača Marka Vukčevića i gitariste Ilije Pejovića.

Od svog osnivanja bend se trudi da publici predstavi konkretan, svirački dobro oblikovan zvuk, podržan savremenom tehnikom, ozvučenjem i atraktivnim scenskim nastupom. Svirke su konceptualno zamišljene kao koncerti u trajanju od oko dva sata. Na repertoaru se nalaze odabrane numere kultnih bendova i izvođača među kojima su Pink Floyd, David Bowie, Lenny Kravitz, Simple Minds, Jamiroquai i sl. kao i modernih pop-rock bendova i izvodjača na čijim temeljima se gradi i autorski rad benda Neon, kao što su Muse, Kings of Leon, Kaiser Chiefs, Arctic Monkeys, Kasabian…
Među brojnim dosadašnjim nastupima u koje spadaju klupske svirke i razni eventi, izdvojili bi nastupe na velikim binama i manifestacijama kao što su budvanski “Brodet Fest”, “Petrovačka noć” i doček Nove godine 2018. na podgoričkom Trgu nezavisnosti.
Iako je glavni dio sviračkog programa vezan za obrade poznatih grupa i izvođača, ni jednog
trenutka od osnivanja benda nije postojala dilema kada je riječ o autorskom djelovanju i želji da se autorski rad predstavi široj, regionalnoj publici. Ubijeđeni da znanjem i talentom ne zaostajemo za aktuelnim, studijski i koncertno aktivnim bendovima slične muzičke profilacije, uz plan da tokom narednih mjeseci izdamo još niz spremnih singlova, u skoroj budućnosti sebe vidimo na festivalskim i koncertnim binama širom regiona bivše Jugoslavije.

“Ti i ja” prvi je autorski singl benda, sniman i produciran u muzičkom studiju Nevis u Podgorici.
Od petka 09.11.2018. godine vrti se na radio stanicama, dok je video, za koji je bila zadužena kreativna ekipa Mediatag, pušten u etar tri dana kasnije.
Petočlani sastav benda trenutno čine :
Marko Vukčević – Vokal
Ilija Pejović – Gitara
Filip Vulanović – Bas
Vido Uskoković – Bubanj
Bojan Jovović – Klavijature
Youtube link spota: https://www.youtube.com/watch?v=c99DN5F8FfM
FB page: https://www.facebook.com/bandneon/?ref=bookmarks
Instagram: grupa_neon

PODIJELI
Prethodni članakBLOG: Životni outfit
Sledeća stranaBLOG: More i ja

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje