GALERIJA: BARBIE više nema ‘savršene’ dimenzije

0
2502

Izgleda da je vrijeme kada je Barbie predstavljala ideal žene i imala ‘savršene’ dimenzije ženskog tijela konačno iza nas. Naime, kompanija Mattel koja se bavi proizvodnjom igračaka je odlučio modernu Barbie prilagoditi potrebama savremenog društva koje njeguje ideju ljepote u različitosti.

Sada nova i moderna Barbie dolazi u više veličina: petite (sitnoj), curvy (s oblinama) i tall (visokoj). No, je li u podlozi ove odluke uistinu želja Mattel-a da zastupi sve ženske veličine ili se možda radi o proširivanju linije odjeće za Barbi koja će sigurno povećati profit ionako najprofitabilnijeg proizvođača igračaka na svijetu? Činjenica je da će proširivanje linije Barbie lutaka momentalno dovesti i do proširivanja linije Barbie Fashionistas odjeće. Barbi lutkice sada dolaze u svim veličinama, svih boja kože i frizura, te se čini da je Mattel našao savršeni način da uspješno targetira djevojčice širom svijeta. Koliko je to pohvalno, prosudite sami.

Barbi sa oblinama
Barbi sa oblinama
Sitna Barbi
Sitna Barbi
Visoka Barbi
Visoka Barbi

I prije ovih novina, Barbi se vremenom mijenjala. Počela je da živi život kao ‘današnje – popularne’ djevojke, zato Barbi često slika selfi, prati modu i sve modne događaje, ide u šoping, ima psa i zgodnog dečka… njen profil na Instagramu bi sigurno imao milione pratilaca. Pogledajte zašto.

Da li je Barbie i dalje vaša omiljena igračka iz djetinjstva?

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje