FOTOGRAFIJE SA REVIJE: Kolekcija sa druge planete – Edita Nimanbegu oduševila crnogorsku publiku

Crnogorska dizajnerka Edita Nimanbegu, koja stoji iza brenda EDEN Atelier, predstavila je svoju novu kolekciju na XX Montenegro Fashion Week-u, pod nazivom She Who Fell To Earth.

0
5690

Dizajnerka je veliki zaljubljenik i poštovalac modne fotografije. Njenu pažnju oduvijek su privlačili upravo modni fotografi kao što su Paolo Roversi, Mario Testino, Ričard Avedon i naravno Tim Walker.

“Radovi Tim Walker-a su mi ovoga puta bili inspiracija i ideja vodilja za novu kolekciju. Walker-ovi bajkoviti setovi čine njegovu fotografiju prepoznatlljivom i jedinstvenom. Njegove fotografije podsjećaju na kadrove iz naučno-fatastičnih filmova ili na neki nadrealni san, a njegove žene kao da su sa druge planete. Moja kolekcija je upravo priča o takvoj ženi, ženi koja ne pripada ovom svijetu, a koja ipak pokušava da se prilagodi i logičan je nastavak prethodne kolekcije pod nazivom Unveiled”, rekla je Edita za naš portal.

Inspiraciju je pronašla i u djelima poznatog slikara Gustava Klimta, posebno u njegovom ‘zlatnom razdoblju’, a koji je slavio ženu kao svrhu postojanja.

Pogledajte kako je izgledala sinoćna revija ateljea EDEN.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje