FASHION, STYLE & YOU: Atelier VERSACE – jesen 2015

0
3289

 

Versace za jesen 2015 – hippie pokret na pisti

Pomalo je romatično” – izgovorila je Donatela Versace pre revije u Parizu. “Znate, nisam ni ja komad drveta uvek”.

Revija je počela uz The Doors noseći sa sobom retro energiju 70-tih, na pisti se pojavila Lara Stoun u sivoj haljini od nekoliko slojeva šifona sa renesansnim rukavima, grubo obrađenim ivicama i go-go čizmama hodajući po pisti načinjenom od orhideja, prekrivenom staklom.

Kada sumiram kolekciju mogu da primetim da atelje Versace ni ovoga puta nije odstupio od svog stila. Korset kao osnova svake haljine ističe siluetu uz  lepršavi šifon. Versace je snalažljivim modelovanjem postavio fišbajne na pravo mesto  kako bi istakao lepotu ženskog tela i naglasio sve što je potrebno.

Neki od modela su dizajnirani kao birdcage” doprinoseći manekenkama da izgledaju kao glam hippie mračne vile. Manekenka Doutzen Kroes je izgledala kao san letnje noći u svojoj bledo ljubičastoj haljini, koračajući kao femme fatale nimfa.

Smatram da Versace nije svoju ideju sagledao kao savršeno nesavršenstvo od samog početka pa sve do kraja. Neke od haljina su bile više showgirl za razliku od onih koje su bile u duhu dece cveća.
Akcenat je  bio na peskiranoj svili pastelnih boja koja je lelujala pistom i specijalnom tehnikom urađenih plišanih cvetova na njima, dok su na nekima  šavove i mesta sečenja prekrivali lanci. Haljine su i dalje pratile trend započet prošle godine – dubok šlic. Ističući tako go-go čizme sa platformom, koje su po mom mišljenju totalni opozit svemu. I naravno krune (izrađene od plišanih listića).

Modna kuća Versace je napravila savršenu kolekciju igrajući se kontrasnim idejama. Strukturom i mekoćom ( što je osnova Gianne-ve filozofije), sirovom delikatnošću i moćnim seksi izgledom; asimetričnim krojenjem i uklapanjem. I sve je to rezultiralo kao jedna rock and roll fashion fairy tale.

Donatela je takođe izjavila da je za izradu nekih haljina bilo potrebno oko 5000- 6000 sati, dani traženja idejnih rešenja kako bi haljina savršeno pristajala na ženskom telu, a zatim siće rukom. I možda je u tome sva magija visoke mode.

I don’t know for you, but I can’t get enough couture.

VersaceAtelierFall2015Couture

 

versace-couture-fall-2015-backstage-01

versace-couture-fall-2015-backstage-18

versace-couture-fall-2015-backstage-04 (1)

Karlie-Kloss-Joan-Smalls-Kendall-Jenner-and-Doutzen-Kroes-backstage

DetailsShoes Versace

ss16_versacefashion_061_jpg_4883_north_1160x_white

tumblr_nruqlgFQCI1snixmzo1_1280

versace-couture-fall-2015-27

11-best-versace-couture-fall-2015-backstage-02

 

03-best-versace-couture-fall-2015-backstage-05

Atelier-Versace-Haute-Couture-Fall-2015

 

atelier-versace-backstage-fall-2015-couture-the-impression-053

 

atelier-versace-backstage-fall-2015-couture-the-impression-082

 

Atelier-Versace-Haute-Couture-Fall-2015-Backstage-5

versace-couture-fall-2015-backstage-09 PARIS, FRANCE - JULY 05:  Donatella Versace walks the runway during the Atelier Versace show as part of Paris Fashion Week Haute Couture Fall/Winter 2015/2016 on July 5, 2015 in Paris, France.  (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje