Evo šta preuska odjeća čini vašem tijelu

0
1066

 

Skinny traperice, push up grudnjaci, visoke potpetice. Zvuči seksi? Možda, ali nakon što vidite ove fotografije, ideja uske odjeće zasigurno će vam postati manje privlačna. U snažnoj kolekciji fotografija Justina Bartelsa našle su se i one pod nazivom Impression koje u realnoj crno – bijeloj tehnici prikazuju šta se događa ispod seksi, uske odjeće.
Fotografije Justina Bartelsa prikazuju drugu stranu seksi krpica.

Bartels je ovu seriju fotografija izradio inspirisan sopstvenim sjećanjima na djevojke s kojima je izlazio tokom fakultetskih dana, a koje su na tijelu redovno imale crveni tragovi od pretijesne odjeće i obuće koje su nosile.

Bilo mi je zanimljivo da toliko žena nosi tijesnu, neudobnu odjeću kako bi impresionirale druge, odnosno osjećale se dobro u svojoj koži. Nadao sam se da će ova zbirka fotografija inspirisati žene da se zapitaju šta to ustvari nose – i zašto, izjavio je Džastin.

 

Prema istraživanju provedenom u Britaniji, većina žena su nesvjesne da kupuju pretijesnu odjeću, a jedan od osnovnih razloga za nošenje preuske odjeće je činjenica da modni brendovi nemaju usklađene dimenzije robe pa tako suknja broj 36 jednog brenda veličinom može odgovarati suknji broj 40 drugog brenda. Prema istom istraživanju, samo je jedan odsto ispitanika potvrdio da nosi svu robu iste veličine što znači da začuđujuće veliki kontingent populacije ustvari ne može računati da će im određena veličina uvijek odjeće odgovarati.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje