EDITORIJAL: WOMENSWEAR – kampanja nove kolekcije Stefana Ristića

0
1288

Stefan Ristić , dizajner koji je nedavno predstavio svoju kolekciju u okviru prestižnog takmičenja za mlade dizajnere Portanova Fashion Incubator-u u Hrvatskoj predstavlja vam vizuale nove kolekcije nastale u saradnji sa modnim fotografom Hamzom Kulenovićem.
Kolekcija za jesen-zimu inspirisana je performansom Marine Abramović pod nazivom “Balkan Erotic Epic” koji je nastao 2004. godine kao rezultat istraživanja balkanske folk kulture i može se opisati kao erotsko poigravanje sa drevnim balkanskim običajima.

“Želeo sam da razradim kolekciju na ovu temu pa sam zato na osnovu kostima (balkanskih nošnji) korišćenih u performansu stvorio bazu (formi i dužina) i upotpunio ih elementima preuzetim iz kostima iz 17. veka (bishop rukav, rol kragna, široke pojaseve na šniranje koji ističu struk), rekao je Ristić za naš portal.

Iako sama inspiracija vraća u neke ranije periode, prilagođena je svetskim modnim trendovima pa se pored tradicionalnih komada i tradicionalnog načina izrade javljaju savremeni komadi kao što su pantalone, blejzeri i jakne.

Modna kampanja snimana je u Bihaću, Bosni i Hercegovini sa modelom Anđelom Raičević.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje