EDITORIJAL: Razigrana kolekcija brenda BECHA DESIGN inspirisana kišnim kapima

0
1637

Božena Bratović Smolić iz Zadra, već  je kao dijete pokazivala  ljubav prema modi igrajući se s koncima i materijalom iz mamine stare šivaće mašine. Ostvarila se njena velika želja, upisala je i završila Srednju školu primijenjenih umjetnosti – Dizajner odjeće, a nakon toga školovala se za stilistu i dizajnera enterijera.

Nova kolekcija inspirisana je proljećnom kišom i cvijećem teksturisanim u čipki i utkanom u boju. Kao veliku inspiraciju dizajnerka ističe Fridu Kalo kojoj se divila od malih nogu:

“Frida je oduvijek imala posebno mjesto u mom srcu, moja kći nosi njeno ime, a ja tetovirano njeno lice, cvijeće u prepoznatljivom Frida stilu nose i moji modeli.”

Prepoznatljiva, unikatna kolekcija spremna je za šetnju ulicama, a savršen je odabir i za ljetnji izled te poznate i skrivene destinacije duž obale Jadrana. Becha je namijenjena ženama koje vole modu, ali je nose na svoj način, ne robuju trendovima već ih stvaraju, ženama koje uživaju u modnoj igri i karakter nadograđuju savršenim komadima odjeće baš poput ove perspektivne i mlade dizajnerke. Neobični krojevi i detalji, kreacije koje nose umjetnički štih uz prelijepu estetiku, topli dani rezervisani su za domaći Becha design za koji vjerujemo da je tek na početku svoje priče, pa uspjeh uz talenat, veliku strast i pozitivnu pokretačku snagu sigurno neće izostati.

Foto: Filip Brala
Modeli: Donatella Marin, Karla Šinkić
Make up: Iva Bilosnić
Design and head accessories: Božena Bratović Smolić

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje