EDITORIJAL: Haljine od perja u novoj kolekciji Mihana Momose

0
3403

Kolekcijom SS 2016 Mihano Momosa je još jednom uspio da poveže dvije naizgled suprotstavljene potrebe žene, potrebu za klasičnim odijevanjem sa potrebom za praćenjem savremenih tendencija u odijevanju.

Klasični aspekt kolekcije predstavljaju pruge u već prepoznatljivim Mihano Momosa pastelno rozim i plavim bojama, a kombinovane sa jasnim i čistim krojevima daju jednu cjelinu koja je oslobođena od vremena i prostora.
Svoju razigranu stranu ovaj put manifestuje kroz igru sa detaljima prije svega na rukavima, koji su predimenzionirani kako bi se dame ipak osjećale kao dio savremenih modnih tokova.
Element iznenađenja su u ovoj kolekciji dvije haljine od perja, u sivoj boji koja nije karakteristična za rad Mihano Momosa, ali koja stilski odgovara stavaralačkom opusu brenda, a njihova poruka je da su promjene dobrodošle i da u svijetu koji se stalno mijenja postoji mogućnost za zadržavanjem konstantnih vrijednosti.
I u ovoj kolekciji namjera dizajnera je bila da se povežu estetika i udobnost, pa su i sada korišćeni prije svega prirodni materijali, najviše svila, organza svila i pamuk, a posebna pažnja je i ovaj put posvećena ručnoj izradi.

fotograf: Marko Vulevuc

scenografija: Ksenija Josifović i Miroslava Đorđević

šminka: Mina Abramović

frizura: Đuka

modeli: Ines Ćulibrk, Nevena Grmuša, Katarina Filipović, Milica Tomović

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje