EDITORIJAL: Film i muzika kao inspiracija nove kolekcije Suzane Vuljan

Hrvatska dizajnerka Suzana Vuljan editorijalom predstavlja svoju petnaestu po redu kolekciju u kojoj dominiraju crna i siva boja. Dizajnerka je modom počela da se bavi davnih dana, još kada je išla na kurs krojenja, danas ima diplomu Callegari italijanske škole mode i dizajna, gdje je stekla znanje u o tkaninama i crtanju modela.

0
1705

 

“Inspiracija za moj rad i stvaranje je spoj mog istraživanja svijeta kroz trenutke koji su ostali pohranjeni u memoriji te zajedno čine jednu cjelinu poput puzli”, kaže Suzana za naš portal.

U posljednjoj kolekciji se može vidjeti spoj dva grada Brisela i Pariza, koje je dizajnerka imala priliku da posjeti u ovoj godini. Možete vidjeti spoj poslovnog look-a grada Brisela, sa dozom romantike Pariza. Osim toga, na Suzanu je uticaj imala   knjiga Harukia Murakamia – “O čemu govorim kada pričam o trčanju” pa su se u kolekciju negdje zavukle i “štucne” u kombinaciji sa haljinom. U inspiraciju su se zasigurno nametnuli zvuci muzike koju je dizajnerka slušala u periodu stvaranja, pozorišnih predstava koje je odgledala, filmova i serija.

U kolekciji vidimo snažne i samouvjerene žene, kojima vizija nije biti savršena već svoja. Materijali su vuna i vuneni triko, a boje siva i crna.

Uz leptir mašne hrvatske dizajnerke muškarci više neće imati problema oko odabira formalnih kombinacija, a žene mogu slobodno klasičan muški look ugurati u svoju garderobu, jer su leptir mašne koje Suzana radi namijenjene za oba pola.

Fotograf: Daria Opačak

Model: Andrea Lovrić

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje