EDITORIJAL: Dizajnerka Sonja Jug novom kolekcijom stavlja akcenat na ženstvenost i eleganciju

Šta nastaje kada se spoje ruke dvije samouke umjetnice? Sonja Jug, dizajnerka koja stoji iza modnog brenda Talya i Ines Klemenčić, fotografkinja iz studija Kleminex predstavile su ovim editorijalom Sonjinu novu kolekciju Retro Dream Fantasy. Modeli koje nose Sonjine prefinjene, ali i zaigrane, vesele i svakako unikatne kreacije su Ana Rogač i Doris Škrlin poznata i pod umjetničkim imenom Omerta Fox. Za šminku je bila zadužena blogerka Saša Knežević (Lil'Mee Make Up & Beauty). Predstavljanjem Talya design kolekcije jesen-zima 2015/16. dizajnerke Sonje Jug uspješno je osmišljen i snimljen jedan zaigran i kreativan editorijal koji je upotpunjen sa retro, vintaž te ostalim neobičnim i zanimljivim detaljima koji dodatno začinjavaju cijelu modnu priču.

0
1459
Dizajnerka je željela da prenese u Retro Dream Fantasy editorijal emocije koje se u njoj probude i vode je kada kreira i stvara neki novi model kao i kada zamišlja kako bi se djevojka ili žena osjećala kada bi nosila njenu kreaciju. Bilo da želite da se osjećate kao elegantna dama, vintaž zaigrana djevojka, samosvjesna žena koja uživa u svojoj posebnosti i ne boji se to pokazati, zaigrana djevojčica u svom svijetu mašte, umjetnička, prefinjena i slobodna duša ili kao cool retro djevojka/žena treba samo da zavirite u Talya kreacije kojima ne nedostaje kreativnosti.
Dizajnerka Sonja Jug vjeruje kako svaka djevojka ima djevojčicu u sebi koju želi da shvati ozbiljno u svojoj zaigranosti, tako ima i ozbiljnu ženu koja voli biti nesputana i slobodna, jednom riječju dama, bilo mala ili velika. Takođe editorijalom poručuje da je moda igra i koliko god je žene shvataju ozbiljno toliko bi trebale i u njoj uživati i njegovati vlastiti stil.
Kolekcija prikazuje elegantne haljinice, tunike, zanimljive majice, lepršave suknjice za svakakve prilike, bilo poslovne, dnevne, večernje kao i kreacije namijenjene za neki poseban izlazak na kojem je potrebno dodatno zablistati i biti drugačiji.

Inspiracija je u ovoj kolekciji kao i u svima do sada vlastita mašta i kreativnost, materijali, ali i ozbiljnost u realizaciji svakog pojedinačnog komada koji treba biti cjelina i izgledati lijepo. Zaigrana ozbiljnost je nešto što dizajnerka poručuje ovom kolekcijom te stavlja naglasak na eleganciju i ženstvenost, kao i njegovanje vlastitog stila.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje