DAN NAKON ŽURKE: 10 najboljih načina za preživljavanje mamurluka

Nakon dobrih novogodišnjih žurki koje najčešće prati i konzumiranje alkohola u većim količinama, što najčešće postaje vidljivo sjutradan ujutru kada se sretnemo sa dobro poznatim prijateljem – mamurlukom. Glavobolja, mučnine i onaj sjajan osjećaj kao da nas je pregazio buldožer. Zvuči poznato?  

0
1214

 

Svako od nas zna način kako da preživi dan posle… Ovoga puta, otkrivamo vam magični recept za liječenje mamurluka.

1. Milk šejk od banane

Mlijeko odlično smiruje stomak i ako ga pomiješate sa hranljivom i zdravom bananom i ne baš tako hranljivim i zdravim sladoledom imaće savršeno oružje protiv mamurluka. Iako možda osjećate da ne možete u usta da stavite ništa (sem vode), ovo zaista može da vam pomogne, ako vam je muka u tom trenutku, pomislite da i ne može da vam bude puno gore.

Recept: Izmiksajte bananu ili dvije, malo mlijeka i dvije–tri kašike sladoleda. Popijte dok je svježe. Hladna tečnost će smiriti vaš stomak, a hranljivost banane će vam pomoći da nadoknadite energiju.

2. Čokolada

Čokolada je lijek gotovo za sve. Zašto ne i za mamurluk? Možete je jesti u sirovom stanju, ali je dobra opcija i čokoladno mlijeko – toplo ili hladno, odaberite samo u zavisnosti od toga šta vam prija.

Ako ništa, svakako unosite mnogo šećera, što će vam pomoći da nadoknadite energiju kako biste imali snage bar za jutarnju higijenu prije nego što se vratite u krevet ponovo.

3. Sendvič sa tunjevinom

Pomisao da napunite svoj iziritirani stomak i to sa sendvičom koji je od ribe, ne zvuči baš privlačno, zar ne?

Možda je vrijeme da zaboravite na predrasude, jer ovo i jeste razlog koji vas je doveo do stanja u koje ste se našli. Rizikujte – mnogi se zaklinju da je baš sendvič sa tunjevinom ono što ih je diglo iz mrtvih!

4. Tekila

Jedan od najčešćih savjeta koji možete čuti je – klin se klinom izbija. Ako nastavite da pijete alkohol, nećete imati još gori mamurluk, samo ćete ga odložiti. Do kada? Dok ne prestanete.

Ovo je jedan od savjeta koje svakako ne bi trebalo da isprobate, bar ne svaki put, jer postoji ozbiljna opasnost da imate problem gori od mamurluka!

5. Kokosovo mlijeko (ili kokosova voda)

Voda iz mladog kokosa je jedna od najzdravijih tečnosti na svijetu, ima mali sadržaj šećera i 99% je bez masti ima sjajan ukus i odlično rehidrira tijelo. Ima li boljih razloga od ovih?

Štaviše kokos ima egzotični ukus i miris, koji će vam odmah popraviti raspoloženje – a ovo je vrlo važno kad želite da prebolite mamurluk.

6. Voćni sok

100% prirodan voćni sok je još jedan klasičan lijek protiv mamurluka. Obezbijediće vam neophodnu tečnost, vitamine i šećer u krvi što će vas osvežiti i snabjdeti vas energijom. Ukus voća je odličan za razbuđivanje i pomaže da se oslobodimo odvratnog ukusa alkohola iz usta.

Nemate energije da istisnete sok iz voća? Idite do najbliže prodavnice i kupite litru 100% prirodnog voćnog soka – svjež vazduh će vam, takođe, prijati!

7. Ljekovi protiv bola

Nema boljeg lijeka od dva aspirina i pola litre vode prije spavanja – i ponovite postupak kad se probudite! Mamurluk će nestati i osjećaćete se kao novi. Ne zaboravite, ovo je samo za hitne slučajeve, ako ovo radite prečesto možete ozbiljno narušiti zdravlje!

8. Jaka večera i doručak

Bogat obrok će donekle ublažiti mamurluk, najbolje je da jedete prije nego legnete u krevet. Idealno bi bilo da krenete na žurku punog stomaka, tako ćete bar malo zaštiti svoje tijelo od alkohola. Bolje ikad nego nikad!

Savjetujemo klasične obroke brze hrane: parče pice, pljeskavicu, sendvič, pecivo… Obezbijedite sebi jak obrok i ovo isto ponovite ujutru.

9. Vitamin C

Vitamin C je vrlo dobar za organizam u svakom slučaju – kad smo mamurni, potreban nam je još više. Kako biste postigli bolji efekat uzmite vitamin C kroz tablete ili napitke. Pored vitamina C, neophodno je unijeti i mnogo tečnosti.

10. Seks

Seks je rješenje mnogih problema i mnogi sa kojima smo razgovarali na temu lijeka protiv mamurluka su ubijeđeni da im seks pomaže. Ovo je vjerovatno i istina: seks je nešto u čemu uživamo i osjećamo se sjajno posle njega, to ne znači da ćemo se osloboditi mamurluka, ali će nam svakako pomoći da se osjećamo bolje taj dan. A to je svakako svrha ovih recepata!

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje