ČETIRI situacije u kojima je sasvim OPRAVDANO odustati od prijateljstva!

0
1964

Prošle ste brojne zabavne trenutke zajedno i bile ste nearazdvojne, a onda si se ti odlučila smiriti, što njoj nimalo nije odgovaralo.

Pravi prijatelji uvijek se međusobno podržavaju i pomažu.

Ali neka prijateljstva nisu vječna.

1. Ti si odrasla, ona nije

Prošle ste brojne zabavne trenutke zajedno i bile ste nerazdvojne, a onda si se ti odlučila smiriti, što njoj nimalo nije odgovaralo. Prema jednom istraživanju, razdoblje braka i planiranje djece, pogubno je za brojna ženska prijateljstva, jer se prioriteti mijenjaju. To definitivno nije razlog da baš nikada ne nađeš vremena za nju, ali ako njoj baš ništa nije dovoljno, možda je vrijeme da nađete prijatelje sa sličnim interesima.

2. Samo se ti trudiš

Baš kao i kod ljubavnih veza, i na prijateljstvu se mora raditi. No, veliki je problem, ako to shvata samo jedna strana, koja uvijek zove, inicira druženja te sluša samo o tuđim problemima. Iskreni razgovor uvijek je bolje rješenje od svađa i ultimatuma. Ako joj je stalo, uvažiće primjedbu i poraditi na tome. Ako ne, sve ti je jasno rekla.

3. Iskorišćava te

Pravi prijatelji uvijek se međusobno podržavaju i pomažu. Ali, ako je tvoja uloga ta da ti samo njoj pomažeš, bez da ti se to vraća na bilo koji način, onda to nije pravo prijateljstvo, već iskorišćavanje, a niko ne treba i ne želi takve prijatelje u životu.

4. Ne poštuje te

Možda nije stvar u tome da te ona iskorišćava za svoj boljitak, već jednostavno ne poštuje tvoje vrijeme i trud. Ali, zanimljivo je da baš nikada ne gleda sebe, već uvijek samo tebe pa tako propušta činjenicu da često nije problem u tebi i tvojim manama, već u njenim, koje si ti naučila prihvatiti, jer to prijatelji rade.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje