BRZO SUŠENJE KOSE: 4 savjeta za duži vijek vaše frizure

0
1688
Alarm na mobilnom zvoni ranije od uobičajenog vremena za buđenje. Umorni ste, neispavani i najradije biste ostali tih trideset minuta više u krevetu, ali znate da je budilnik zvonio ranije s razlogom. To je znak da morate oprati kosu, napraviti frizuru, boriti se s četkama, fenom za kosu, preparatima i da sve to na kraju ispadne lijepo. Vremena imate malo, a sređivanje frizure traje u nedogled.
1. Pravilan odabir četke za feniranje temelj je svakog uspješnog friziranja. Ukoliko ste odabrali krivu četku znajte da će ona produžiti proces feniranja i sa njom nećete postići željeni rezultat. Najbitnija je veličina četke i materijal od kojeg je izrađena. Ravne ili polu-okrugle četke idealne su za sve tipove mokre ili suve kose.
2. Kosu prije sušenja treba zaštiti posebnim preparatom protiv isušivanja kose kojim ćete izbjeći oštećenja nastala zbog prevrućeg vazduha, a dobro je znati da baš ti proizvodi i skraćuju vrijeme sušenja kose.

 

3. Greška koju često činimo je da mokar korijen kose izvlačimo na četku. On bi trebao biti suv prije nego što započnemo s oblikovanjem i to s okruglom četkom koja je najbolja za taj dio kose. Suva kosa najidealnija je za feniranje.

4. Posljednji korak i dužina sušenja kose najviše zavise od prirodne gustine odnosno debljine kose. Žene s kovrdžavom kosom duže će sušiti kosu od onih sa izrazito ravnom. Ipak, brojni frizeri preporučaju korišćenje difuzora koji će skratiti vrijeme sušenja, a isto tako kosi dati  željeni volumen.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje