BRAVO! Pismo anonimne žene bivšem suprugu

0
1519

Pročitajte pismo koje je anonimna žena napisala bivšem suprugu i odmah će vam biti jasno da se sve u životu događa s razlogom te da se i iz najnegativnijih i ružnih iskustava u životu može roditi nešto najpozitvnije i najljepše. Podsjetiće vas da je cijeli život – škola.

Dragi bivši,

Prošlo je dosta vremena otkako si dao sve od sebe kako bi me slomio. Sve one suze koje sam potrošila svih onih bezbrojnih noći. Sva ona bol koju sam osjećala u svom srcu tokom našeg braka.

Zbog svega toga željela sam ti rećihvala.

Hvala ti što si svaki dan započinjao svađu oko najglupljih stvari. Naučio si me pravi i krivi način kako se odbraniti. S razlogom si me doveo do potpunog sloma – kako više nikada ne bih trebala to proživjeti.

Hvala ti što si mi nisi davao dovoljno pažnje. Naučio si me da nedostatak komplimenata, dodira i spavanje na suprotnim stranama kreveta zapravo utiču na mene. Naučila sam da mi je potreban fizički kontakt i verbalna potvrda s vremena na vrijeme. Naučila sam i da je u redu osjećati potrebu za time.

Hvala ti što si me silio da sjedim na kauču i svaku nedjelju gledam fudbal. Naučio si me da zaista imam pametnijih stvari za raditi nego da mi se život vrti oko sportske igre.

Hvala ti što si mi priuštio najteže razdoblje u mom životu. Naučio si me da mogu preživjeti bez tebe i da mi je zapravo bolje samoj.

Hvala ti što si bio toliko opsjednut sam sa sobom. Naučio si me da se napokon više brinem o samoj sebi i o ličnim osjećajima.

Hvala ti što si mi svaki mjesec prijetio razvodom. Naučio si me da napokon shvatim da blefiraš i lično provedem tvoju prijetnju u djelo. Zbog toga što sam napravila nikada se nisam osjećala nezavisnijom i jačom nego što se osjećam sada.

Tvoj nestanak iz mog života bio je najhumaniji postupak u cijeloj našoj vezi.

I na kraju, hvala ti što si pomogao u stvaranju mene koja je voljena od nekoga drugoga ko me zaslužuje.

Sada sam udata za predivnog muškarca i imamo predivnog sina.
Na svemu tome mogu zahvaliti samo tebi. Da nije bilo tebe i svega ružnog što si mi priuštio, ne bih bila srećna.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje