BLOG: Vrati se…

0
1949

Ostavio si me uplakanu i izašao. Nisi vidio moje suze, znam. Jer nisi želio da ih vidiš. Plašio si se da pogledaš u moje oči iz kojih su padale krupne suze…teške od boli.

Kao i uvijek, odeš. Osjetiš da nešto nije u redu.  Pobjegneš. Tako ti je lakše.

A tvoje lakše je moje dva put teže.

Ostajem sama.  Grli me samoća. Predajem joj se kao najboljem drugu. Pušta me da razmišljam, kao da mi nije dosta misli i kada si tu. Gutam knedle, ne brišem suze.  Klize mi niz lice, kao da me miluju.

Nisi ti kriv što sam sada sama. Nisi. Ne možeš biti kriv za moj život. Ne tražim krivca. Čemu to? Odavno bih ispravila stvari, jer znaš, mnogo sam tvrdoglava. I kada nešto zamislim, ne odustajem. A ja baš izabrala da ne odustajem od tebe. Srce kaže tako… da si ti njegova odgovarajuća polovina. Svakoj drugoj polovini falio je jedan dio. Jedna kockica. Kockica koja je centar svega.

Znaš, nedavno sam shvatila. Prava ljubav dođe, kada pronađeš drugačije od onoga što si imao, a ne tražiš bolje od onoga što sada imaš. Uvijek može bolje, znaš i sam. Ali ti si moje bolje od najboljeg. Takvo bolje sam zamišljala. To hoću. Shvatim tako svaki dan po nešto, uglavnom kada sam sama. Tada sam slobodna u potpunosti.

Jel voliš ti kada si sam? Jer, znaš, sposobnost da uživaš u svojoj samoći, uslov je da budeš sposoban voljeti.

Samoća ponekada izaziva osjećaj usamljenosti. Usamljenost je nezavisna. A nezavisnost je spokojna. Tako se tješim. Jer, jak čovjek je najjači kada je sam. Tako se čeličim. Ili me ti čeličiš. Ako to radiš – hvala ti. Ali nemoj više, nemoj. Dovoljno sam sebe stavljala na test izdržljivosti, dosta sam se junačila i padala, smijala, a plakala, grlila, a nestajala.

Svoju snagu mjerim po tome koliko sam u stanju da izdržim samoću.  Samoća je izbor znam, ali ona ne boli toliko kao lažna druželjubivost. A ti nisi lažan. Ti si jedina istina koju živim. Jedina. Zato, vrati se.

Najstrašnije siromaštvo je usamljenost i osećaj da nisi voljen. A ti me voliš, zar ne?

VRATI SE.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje