BLOG : Vjerujem u jednoroge

0
3320

“Snažan i ponosan, prekrasne bijele dlake i duge grive koja je dopuštala vjetru da je prebire,

s čarobnim spiralnim rogom između krupnih crnih,

nevinih očiju stajao je jednorog i promatrao svijet…”

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

IT KOMADI : Broš – Unikatni nakit by AN – instagram knitted_an

TašnaLovely bags  ; Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

Govorim glasno i nosim jednoroga sa sobom.

Što ti znači taj hešteg unicorn believer i ko još vjeruje u jednoroge?!

Ti ne vjeruješ?  Sasvim je okej da ne vjeruješ u čuda, ti si na gubitku!

Sad se ovog proljeća neko ludački zaljubio.

Sada u ovom trenutku… negdje na planeti se jedan roditelj raduje jer je njegovo dijete izliječeno .

Sada u ovom trenutku je jedna žena zaplakala od sreće, jer je poslije toliko muke ostala trudna.

Sada u ovom trenutku je neko zagrlio svog bližnjeg kojeg je dugo čekao .

Sada u ovom trenutku je neko iz zatvora izašao, a  mislio je da nikada neće dočekati taj dan.

Sada u ovom trenutku neko je dobio pare od nekog za kog je mislio da je stipsa neviđena.

Je li vam potrebno još neko čudo, bilo kakvo da biste povjerovali da je moguće da će se i vama čudo desiti?! Gdje su nam se izgubila sva ona čuda u koja smo vjerovali kao klinci ili smo u trci za svakodnevnim radostima zaboravili da uživamo u svakom trenutku, budemo zahvalni na svakom novom danu, zaboravili smo da se smijemo, plačemo, radujemo sitnicama, zaboravili smo da se igramo! Pitamo se gdje je nestalo djetinjstvo i kako se dijete u nama pretvorilo u nezadovoljnu i pesimističnu osobu. Pitamo se u kom je to trenutku ekonomska stvarnost počela da ruši naša očekivanja i snove i koliko smo sve svoje odluke unaprijed osudili na osudu okoline…

Jeste li zatrovali svoje ambicije mišljenjem okoline?

Pesimizam nam je nametnut od samog trena kad otvorimo novčanik pa krenemo dalje, za svaku buduću vezu – vidimo je kao još jedan promašaj, poziv šefa doživljavamo kao mogući prijekor, i sve tako iz dana u dan … kad vam zazvoni telefon u sred noći je li vam prva pomisao da vas neko zove da vam kaže da vas voli ili odmah pomislite da je, ne daj Bože, neko preminuo?

Okruženi smo jednim velikim minusom koji nam nesumično iz sve snage ubija vjeru u čuda. A ona stvarno postoje ako iz srca vjerujete u njih i ako niste beskrupulozno bahati u postavljanju istih, čuda jesu u sinergiji sa svim što je realno da vam se desi.

Znam da će dosta vas pomisliti da “A  što mi napriča ova, kad su već moguća čuda što ona nije sad negdje na Maldivima nego čami u kancelariji?”

Moj odgovor je prost – ja ne vjerujem u ta čuda i moja čuda nisu vezana za to ..  vjerujem u ljude… i vjerujte mi, potrebno je čudo nebesko da i dalje imate vjeru u ljude kada vidite kakvi su. Ne čekajte da vam se posreći za sve i svašta stvarajte svoju sreću!

Vjerujem u dobre misli i vjerujem u ljubav. Ja sam jedna od onih homosapijensa koji vjeruju da će ljepota i ljubav spasiti svijet,  da će sve što je lijepo u čovjeku jednog lijepog dana naći put da i one nevjerne Tome ubijedi u isto.

Obavijeni nekakvim crnim sumnjama zanemarujemo sjaj vjere i nade (u bilo šta),  a to postoji u svakom od nas, i kada je nađete potrebno je samo da je doslovce glancate da bi kao čarobna lampa počela da ispunjava  želje.

Zaista sam odlučila da živim ono o čemu vam pričam, zakon privlačnosti je fascinantan i možda ne djeluje za pet minuta ali vjerovanje  je put, ne cilj. Kreiranje sopstvene stvarnosti mislima je najzabavniji posao na svijetu, a svjedočenje čudima blaženstveno iskustvo. I vjerujte mi, najljepše stvari događaju se u momentu kada želite da odustanete. Gdje postoji nada, tu postoji i vjera. Gdje postoji vjera, tu se dešavaju čuda.  Neka su mala, neka velika, a neka se događaju baš sada kada vi to i ne primjećujete. Dajte sve od sebe da živite kako ste zamislili, možda zbunjuje druge ali vas čine neizmjerno srećnim i ispunjenim.

Sad možda mislite da moje vjerovanje u jednoroga nema nikakve veze sa ovim o čemu sam pisala, ali jednorog je metafora za svašta.  Jednorog jeste mitsko biće, jako i žestoko, koje nijedan čovjek nije mogao da pripitomi. Do njih mogu doprijeti samo ljudi čiste duše. Jednorog je simbol čistoće, čiji se rog smatra oružjem vjerujućih.

Moderni psiholozi smatraju da ukoliko u vašim meditacijama i maštama doživljavate bliske jednoroge to donosi iscjeljivanje i buđenje čovjekovih uspavanih psihičkih potencijala.

“U meditaciji on može da se pojavi kao zaštita čistoj Duši punoj ljubavi. Tada se propne na dvije noge i stane između dobre i zle duše i lošu dušu natjera da se povuče, da odstupi. Jednorog posjeduje sjaj Svijetla, da može da odagna svu tamu i nejasnoću od sebe.” ( sensa.com )

Danas je možda prisustvo mita o jednorogu zastupljenije nego ikad, postoji toliko crtaća na tu temu i onda nije ni čudo što ste navedeni da razmišljate o njima. Kad smo već i kod crtaća, a u vezi s mojim današnjim outfitom, plava boja  asocira na nebo, na radost, na pouzdanost. Plava odjeća ima aktivnu snagu, praktična je, sa njom se mogu raditi mnoge stvari i uvijek vas ističe u odnosu na druge. Ukoliko želite da znate zašto ih nose Diznijeve princeze obavezno odgledajte video moje drage Tijane – Fashion Dreamer.

Možda vam je ova moja priča suvišna i dosadna i mozda se vodite onim ,,Ukoliko vidite jednoroge- prestanite da se drogirate“ , ali vjerujte, mi – državni činovnici za taj sport nemamo šolde (NOVAC) tako da su jednorozi plod mašte i vjera da se čuda negdje oko nas dešavaju, a prije ili kasnije: i nama.

Ukoliko ne vjerujete baš u simboliku  jednoroga, vjerujem da vam divna Anđela može napraviti neki broš u nekom vama zaniljivom obliku (ja takođe imam i broš u obliku zmije) koji uvijek možete fenomenalno uklopiti sa novom kolekcijom Lovely bag tašnica. I uvijek, ali uvijek možete razvedriti i oživjeti nešto zaboravljeno kao što sam ja jedne subote ujutro oživjela s Radojem pogon Radoja Dakića…

Broš – Unikatni nakit by AN – instagram knitted_an

TašnaLovely bags  ; Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

Košulja – Piazza Italia

Suknja – by me i Azel krojačka radnja

Cipele – Asos

Čarapice – Six

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje