BLOG: Veganska kuhinja – Volite li sebe?

“Dio procesa samoprihvatanja jeste da odbacite mišljenje drugih. Da vam ja stalno govorim: “T si ljubičasta svinja, ti si ljubičasta svinja”, vi biste mi se ili nasmijali ili bih vas iznervirala i mislili biste da sam luda. Teško da bite pomislili da sam u pravu. Pa ipak, većina onoga u šta smo izabrali da vjerujemo u vezi sa sobom je isto tako daleko od istine. Vjerovanje da vam samopouzdanje zavisi od oblika tijela je vaša verzija vjerovanja u izjavu: “Ti si ljubičasta svinja”.” – Lujza L. Hej – Ovladajte afirmacijama za 21 dan.

0
1240

Ukoliko ste u mogućnosti, pustite ovu muziku (LINK) dok budete čitali tekst!

Da li volite sebe? Onako istinski, takvi kakvi jeste? Priglite li svoje “mane“ i kažete sebi: “Ipak te volim“?

Od kada smo mali bili nijesu nas toliko učili da volimo sebe, koliko da volimo druge. I to je divno. Međutim, kako voljeti druge ako ne volimo sebe prvo!?

Zar nije božanstveno kada volimo sebe toliko da niko drugi, ničiji komentar, ni jedna situacija ne može da nas pokoleba, da promijeni mišljenje o nama samima. Svi smo isti, svi smo mi duše koje su došle ovdje po neko iskustvo, svi smo mi u suštini predivna bića. Naše prirodno stanje je ljubav, sreća, radost, blagostanje i bez riječi, mi to zaslužujemo! Zaslužujemo da volimo sebe da pružimo sebi ljubav, da nam svaki dan u godini bude ispunjen srećom i radošću, da u svakom trenutku budemo zahvalni na blagostanju koje osjećamo. Zašto je bitno kako neko izgleda, ako se u suštini svakog nalazi divna, prelijepa, božanska duša koja sija? Svako u svojoj suštini je ljubav! Do svakoga, koliko god bio “kamen“ može se stići, a put je ljubav!

Većina je nezadovoljna svojim tijelom, a onda i stanjem duha. Ali, pogledajte se u ogledalo i kažite sebi na glas: Prelijep/a si tako kako izgledaš! Pogledajte svoju kožu, tu predivnu kožu kakva god da je, zahvalite se što je imate takvu, što vam pokriva tijelo. Pogledajte svoje lice, vidite te divne oči iz kojih zrači i sve jače sija ljubav. Pogledajte vaše podočnjake, ako ih imate, zavolite ih. Pogledajte vašu kosu, pogledajte tu divnu kosu koja miriše, koja sija, koja je njegovana. Zavolite je! Pogledajte svoj stomak, noge, cijelo tijelo, zavolite ga! Vi zaslužujete da volite svoje tijelo, zaslužujete da volite svaki dio tijela, svog predivnog tijela. Jer vi isijavate ljubav! Voljeni ste i prihvaćeni baš takvi kakvi jeste, ovdje i sada. Najbolji poklon koji sebi možete pružiti je bezuslovna ljubav, da volite sebe bez obzira na sve. Stani i recite sebi: Ja sam divna, voljena i cijenjena osoba! Ponosim se sobom!

Pomislite na svoje mane i kažite da ste zahvalni što ih imate, da sada znate šta ne valja i da ćete ih mijenjati. Prepoznavanje je prvi korak ka promjeni! Vi vrijedite! Vrijedite svim svojim bićem! Zato ste i ovdje! Ovo je vaš život, ovo je vaše iskustvo, pružite sebi ljubav, jer je zaslužujete, jer vrijedite! Recite sebi: Ja sam najvažnije osoba u svom životu! Ne brinite se, voljeni ste i uvijek ćete biti! Šta god uradili, bićete voljeni jer Bog je bezuslovna ljubav, a vi?

I sada, tako voljeni i srećni i ispunjeni, pružite sebi nešto predivno… moj prijedlog je avokado pašta! 🙂

Za ovo jelo je potrebno:

  • Avokado (oko 350gr)
  • pašta
  • so, bosiljak, limunov sok, ulje, bijeli luk

Avokado isjeći, staviti u blender i dodati so, bosiljak, malo bijelog luka, ulja i mrvicu limunovog soka i veganskog majoneza (posni majonez). Izblendani sos dodati u prethodno skuvanu paštu i promiješati.

Vrlo jednostavno, brzo i jeftino spremljeno jelo!

Uz svaki recept koji postavljam, kombinujte ostale začine, eksperimentišite. Ukoliko nemate limun ili majonez, možete staviti kap sirćeta  ili prethodno potopljene u vodi indijske orahe.

 

 

Za emisiju Zabavni magazin na TV 777, prije nekih mjesec dana snimali smo prilog o veganskoj ishrani i spremali upravo ovu paštu. LINK

Ne zaboravite da ste ljubav, da volite sebe i da volite sve druge!

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje