BLOG: Veganska kuhinja – veganska nutela

0
1845

Želim da praktikujem da uvijek nedjeljom postavljam post. Zašto? Jer je nedjelja predivan dan. Želim da osvijestite svaki životni trenutak. Eto, počnite od nedjelje. I u prethodnom postu a i sada pišem koliko je bitno za svakog od nas da budemo zahvalni na svakom životnom trenutku, da budemo osviješćeni za svaki događaj koji nam slijedi, za svaku osobu koju “privučemo“ u naš život. Sve su to naši učitelji, jer uz pomoć njih, mi razvijamo sebe. Budimo zahvalni i na hrani, zašto da ne!

Pokušajte sada dok čitate ovo da zastanete i počnete da razmišljate o onome što vas čini srećnim, o onome što vas ispunjava, što uljepšava vaš dan, na ono što volite, na porodicu, djecu, prijatelje, ljubavne odnose, na život, na vašu strast….  razmišljajte par trenutaka…

Da li ste osvijestili ovaj trenutak sada? Da li shvatate da ste dobili potvrdu da vi birate misli, mojim posredstvom jer sam vas usmjerio na to? Shvatite i osvijesite to da u svakom trenutku možete da birate o čemu ćete da mislite. A to o čemu ćete misliti, izazivaće određene emocije. Ne pružajte pažnju, misli, onome što vam izaziva negativne emocije, okrenite se lijepim stvarima, onome što u vama budi najdivnije emocije, pustite da momentum pozitivnih misli krene. Osjetićete se božanstveno.

Tako ću ja sada pustiti momentum pozitivnih misli da krene i da započnem današnji recept!

Ono što mi je, između ostalog, veganska kuhinja donijela jeste avokado! Nikada, do početka veganstva nijesam probao avokado. Znate već, vidite ga u prodavnici, vidite mu cijenu, ne znate ništa o tome, ono kao šta da spremim od ovoga, ma uzeću krompir onda provjerno je! I tek onda shvatim šta sam sve propuštao, kakve sve ukuse.

Razbijmo predrasude, avokado je itekako zdrav, pun zdravih masnoća, vitamina, minerala i relativno je jeftin (1 avokado – 300gr – 1.60e). Iako se smatra voćem, dosta se koristi u slanim jelima, jer je bez nekog specijalnog ukusa. Kombinacija avokada sa ostalim sastojcima donosi bombu ukusa!

Iako sam mislio da ću prvi recept u nizu sa avokadom, izabrati moju omiljenu avokado paštu, ipak biram nešto slatko. A avokado paštu ćemo u nekom drugom postu.

Ono što je potrebno za ovo jelo je sledeće:

  • avokado (srednje veličine, zreo)
  • kakao (koristim organski jer ima mnogo jači ukus od običnog)
  • cimet (predlažem cejlonski cimet koji je mnogo zdraviji od običnog industrijskog cimeta)
  • biljno mlijeko (koristio sojino)
  • orasi za dekoraciju
  • banana (u ovom receptu sam zaboravio da stavim)

Isjeckani avokado izblendati štapnim mikserom, blenderom i sl. Dodati vrlo malo mlijeka, toliko da bude kremasto, a ne vodnjavo. Zatim ubaciti i ostale sastojke i blendati. Namaz je gotov!

*Ubacite lješnike, prije nego orahe, da bi ste dobili nešto nalik nuteli.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje