BLOG: Veganska kuhinja – prvi dezert u nizu

0
1184

 

I evo ga dezert.

Jedva sam čekao da sa vama podijelim jedan jednostavan recept za sladokusce. Veganska ishrana ne znači i da nema “slatkiša“, nego mogućnost da možemo da kombinujemo razne zdrave sastojke i da u spremljenom jelu uživamo. Ima li šta slađe od torte, kolača, slatkiša u kojima možemo da uživamo jer znamo da su zdravi.

Postoje ljudi koji jedu sve u velikim količinama, a slim su, a postoje i oni koji jednu vrlo malo a opet su, rećiću, popunjeni 🙂 U pređašnjem periodu, radom na sebi (nefizičko – vibraciono tijelo) spoznao sam zbog čega je to tako. Svojim mislima stvaramo svoj život, svoju realnost, i tako ponavljanjem određenih misli stvaramo sebi uvjerenja da je to o čemu smo mislili ustvari tako i da ukoliko bi drugačije postupili ne bi bilo izvodljivo. U prevodu, osobe koje konzumiraju puno hrane a opet su slim imaju drugačije misli u odnosu na one koji konzumiraju manje a dobijaju na kilaži.

Nedavno sam čuo odličan primjer za hranu. Naime, jedna osoba je bila u prisustvu druge osobe koja je pojela ogromne porcije hrane za ručkom a kasnije i dezert. Ta osoba je bila ustvari model. Kada je pitana kako je to sve moguće, rekla je: “Hrana je moj prijatelj!“.

Hrana je naše gorivo. Ona je zaista naš prijatelj. Uživajte dok jedete hranu, razgovarajte sa njom, oduševljavajte se ukusima, mirisima, oduševite se onim što se nalazi ispred vas, tom divnom hranom koja vam pruža najbolje. Budite optimistični u tim trenucima, bez “crnih misli“. Takođe, oslobodite se osuđivanja sebe nakon pojedenog obroka i svih, možda, negativnih mislima koje imate, da ste previše pojeli, da nijeste toliko možda trebali, da vam je muka… Neka konzumiranje hrane bude drugačije, sa uživanjem  i prije i poslije jela. Podignite hranu na veći nivo, gledajte je kao nešto što će vas usrećiti i oraspoložiti.

Možda je najbolji način da testirate svoje misli i da ih promijenite spremajući a potom i konzumirajući sa uživanjem današnji dezert 🙂

Ono što je potrebno za ovo jelo je sledeće:

  • brašno (pšenično i heljdino ili neko drugo koje imate)
  • soda bikarbona (vrlo malo)
  • neki od zaslađivača
  • cimet, orasi, džem, voda ili biljno mlijeko…
  • za preliv (može i ne mora): margarin, biljno mlijeko, zaslađivač

 

Pomiješati brašna, sodu bikarbonu, zaslađivač, džem i vodu ili biljno mlijeko. Sjediniti da se dobije smjesa neka slična poput one za palačinke. Sipati u kalup za pečenje. Posuti ukoliko želite sa lanenim sjemenom, susamom, orasima, bademima… Pravac pečenje na 200 stepeni. Provjeriti je li pečeno starim trikom čačkalice ili noža, ukoliko ne ostaje smjesa, pečeno je 🙂

Za preliv koji može i ne mora da ide, ukoliko želite da bude sočniji kolač, zagrijte biljno mlijeko, margarin i zaslađivač. Kad se kolač ispeče dok je u kalupu, preliti i ostaviti da upije.

Ne zaboravite da kompletnim fizičkim i nefizičkim tijelom uživate u dezertu. Pružiće vam samo najbolje…

      

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje