BLOG: Veganska kuhinja – muzička salata

0
1569

Koliko vam je muzika bitna u životu? Šta slušate u toku dana? Koliko minuta provedete slušajući muziku?

Da li ste znali da naše tijelo sadrži preko 100 miliona triliona ćelija i još uvijek im se ne zna tačan broj. Da li ste znali da svaka od tih ćelija vibrira na određenoj frekvenciji i da našim mislima i određenim stvarima iz okruženja utičemo na vibraciju svake ćelije. Ako su naše misli nešto poput: loše se osjećam, depresivan sam, kako me nervira to i to, mrzim tu osobu… vibracija ćelija opada i određene ćelije počinju da se gase, odatle se i javljaju razne bolesti. Ukoliko su naše misli pozitivne, nešto poput: osjećam se sjajno, uživam u životu, volim sebe, volim svoj život, obožavam sve ljude, srećan sam… vibracija ćelija raste i tako se podstiče njihova reprodukcija što dalje utiče na zdrav, svjež i mladalački izgled 😉

Da li ste znali da muzika tj. svaki ton ima svoju vibraciju i ona utiče na naše ćelije. Zbog toga je bitno koju muziku slušamo, koliko je slušamo… Na YouTube-u postoje mnoge melodije koje se namjenski slušaju da podizanje vibracije ćelija, za otvaranje čakri, za raspoloženje itd.

Da li imate svoju omiljenu melodiju koju slušate dok spremate jelo?

Ja svoju imam i ovo je jedna od njih – LINK

Ovo je kombinacija nekoliko muzičkih kompozicija u dužem trajanju, tako da imam dovoljno muzike dok spremam jelo. Ova muzika vam pruža predivan osjećaj dok spremate jelo, imate osjećaj kao da ste u nekom francuskom restoranu, kao da servirate fantastične specijalitete, osjećate se kao pravi šef kuhinje. Samim tim, vaš osjećaj za spremanje hrane se mijenja i kreće uživanje.

To je jedan od načina kako da pripremu jela i konzumiranje podignete na jedan veći nivo. Probajte, uživaćete, siguran sam.

A za ovu nedjelju na listi je došla salatica.

Ono što je potrebno za ovo jelo je sledeće:

  • leblebija (sirova –preko noći ostavljena u vodi, ili pečena)
  • spanać ili zelena salata
  • kukuruz, grašak
  • veganski majonez, suncokret, bademi, bosiljak, so, ulje, biljni sir

Nije nužno za ovo ali i za mnoga druga jela koja spremam da se stavi sve gore navedeno. Uvijek je bolje isprobavati i eksperimentisati sa raznim namirnicama. Što znači da ukoliko nemate veganski majonez ili grašak ili biljni sir, možete staviti nesto drugo ili ne staviti nista. Za jelo se ne brinite, biće svakako super!

Grašak i kukuruz ostavite u vodi da se odmrzne ili ga možete prokuvati par minuta. U tiganj stavite leblebije i dinstajte ih. Ukoliko su već pečene nema potrebe za dinstanjem, pa onda dodajte grašak, kukuruz, suncokret, bademe, bosiljak, so. Dinstajte par minuta. U činiju isjeckajte spanać ili zelenu salatu i dodajte dinstano povrće. Prelijte malo maslinovog ulja, veganskog majoneza i izrendajte biljni sir preko. Salatica je gotova. Buon appetito!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje