BLOG: Veganska kuhinja – kaneloni

10-ti post. Jubilarni. Volim da obilježavam to, tako. Pravim pauzu u postavljanju postova na par nedjelja. Odlučio sam da ovo bude posljednji u ovo prvom nizu. I opredijelio sam se za kaneloneeee.

0
1682

U susret prazniku, želio bih da čestitam onima koji slave i da poželim ekspanziju ljubavi ovih dana! U duhu praznika lijepo je reći svojim najbližima koliko ih volite, koliko su vam dragi. Uopšte, reći svim drugim ljudima koliko su lijepi i divni i koliko su vrijedi i bitni. Pružite ljubav svima, svakodnevno, a ne samo u ovim danima. Ali, pružite i danas! Osjetite tu atmosferu blagostanja, mira i ljubavi koja vlada. Svaki novi dan je i novi početak, mogućnost za životnu promjenu. Učinite to možda baš danas. Zavolite sebe, pružite sebi najljepši dan. Zaboravite na sve “probleme“ i okrenite se unutrašnjem stanju. Osjetite kako vas ljubav prožima, kako vašim tijelom vlada mir i blagostanje. Uradite nešto dobro, za sebe, za drugog! Budite primjer kakav želite da drugi budu. Zaboravite na osude, kritike, prazne priče… pustite da vaše srce govori kroz vas, da osjetite sopstvenu dušu. Uživajte u hrani koja vam donosi samo najbolje za vaše tijelo, za vaš duh. Pustite da vas praznična atmosfera nosi, nosi i nosi….

 

Kanelone sam po prvi put spremao sad. Izmislio sam smjesu za njih, ispekao, pojeo i oduševio se!

Za ovo jelo vam je potrebno:

  • pakovanje kanelona
  • pakovanje šampinjona
  • spanać/blitva
  • sojine ljuspice
  • maslinovo ulje, so, začini…
  • biljni sir (preporučujem Mamma`s)

Potopite sojine ljuspice 15-ak minuta u vodu. Isjeckajte šampinjone i prodinstajte. Spojite šampinjone, sojine ljuspice i spanać sjeckani i dodajte ostale sastojke. Promiješajte i punite kanelone. Poređajte ih u posudu za pečenje i poređajte sir preko.

Pekao sam na 200 stepeni dok kanelone ne omekšaju.

Prijatno 😉

   

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje