BLOG: Ti si moje čekanje

0
2681

Ova nedjelja protekla je u borbi protiv obaveza. I pobijedila sam. Obaveze i dalje čekaju.

Čekajte, ali zar su oni koji čekaju pobjednici? Ne znam, ne zvuči mi logično. Mnogo sam se načekala u životu i ne sjećam se da sam se osjetila kao pobjednik. S druge strane te obaveze čekaju, a zaboravljam da su  one potrebne meni, a ne ja njima. Razumijete šta hoću da kažem? Ove obaveze mogu da čekaju do jednog momenta, kasnije neće biti potrebne, nestaće, neću ih se sjećati. Ali će ostaviti trag, biće moj propust, biće nešto što nisam završila i poremetiće mi nastavak životne priče. Obaveze čekaju, a ja izigravam pobjednika, jer ležim,pišem i ne preduzimam ništa.

Čekaj, ko je iz naše priče izašao kao pobjednik? On ili ja? Ja sam njega čekala. Predugo za moje principe. Poslije dužeg vremena prestala sam da čekam i nastavila dalje bez njega, shvativši da nije bio vrijedan tog čekanja i poželjela sam nešto drugo.  Znao je da sam ga čekala. Znao je i prijalo mu je. Možda je mislio da ću uvijek biti tu i čekati, dok se on odluči da li hoće i šta hoće i kada hoće.

E to vam je isto kao što ja mislim da će ove obaveze mene čekati dokle se god ne nakanim da ih završim. Upoređujem banalno – njega sa obavezama.  Stanite. Ne, ne. U ovoj priči ja sam obaveza. Obaveza koju treba završiti, jer vrijedi za dalju budućnost. Bila sam obaveza koju nije završio, sa kojom je napravio propust. Obaveza koja mu se činila lakom, a sada se kaje što je potcijenio. Ta obaveza je sada nestala. Neću da gubim vrijeme. Sve ono što sam spremna da pružim, dam, žrtvujem za nas ne zaslužuje da čeka. A sve je to zbog njega.

Svega ima, samo vremena ne. To čekanje me naučilo da nikada nikoga više ne čekam. Vrijeme je previše dragocjeno da bismo ga bacali. Baciti vrijeme? Nema veće greške od toga. Trošiti ga na nekog ko ne zaslužuje i shvatiti to, za nijansu je bolje od bacati vrijeme u prazno. Čekajući. Da se nešto desi.

 Ne treba ništa čekati. I ne treba dozvoliti da bilo ko ili bilo šta čeka.

Idem, idem da završim svoje obaveze.

PS. Možda ga moje srce i dalje tajno čeka.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje