BLOG: Sve moje žene

0
5590

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.burzan
Instagram : milena_p_
MAKE UP – Dragana Vukotić / instagram : dmakeup020
IT KOMADI: Dress by Milena , krojačka radnja Azel i  prodaja metraže “Sace “
                            Kragna -Factory of A. / instagram factory_of_a

Žene su sklone da generalizuju i targetiraju određene vremenske periode kao krivce za sve histerije i ludila. U većini slučajeva, PMS bi nam se priznao kao olakšavajuća okolnost za svaku ludost, ishitrenost, nepromišljenost… Nedavno sam čitala o engleskom ginekologu dr Katarini Dalton, koja je predmenstrualni sindrom dovela u vezu s agresivnim i kriminalnim ponašanjem, te su zahvaljujući njenom svjedočenju dvije Engleskinje oslobođene optužbi.   (sajt :http://www.psihoportal.com)

Ja sam, recimo, sklona da i vremenske prilike krivim za sve i svašta, ma sklona sam da svima prebacim krivicu, jer sam itekako svjesna da se neka od žena s dijagnozom koja boravi u mom tijelu povampirila.

O daaa … ubijeđena sam da je ova Milena jedno tijelo u kojem boravi mnogo različitih žena. Žena, ćerka, kuvarica, službenica, domaćica, sestra, buntovnica, blogerka … Sizifov je posao truditi se da samo jednu od njih predstaviš svijetu, a jako uspješan od svih njih napraviti jednu koja će biti Čovjek.

Te žene kojima je prebivalište ovo moje tijelo uglavnom sarađuju. Moraju, a mislim da im je i komforno, pogotovo kad se ona proždrljiva žena u meni probudi pa mi tjelesni gabariti naglo porastu. U određenim intervalima, neka od tih žena je najbudnija, najaktivnija i vodi glavnu riječ… trenutno je to žena-ćerka (valjda se ona budi s godinama kad već ženu-majku još nisam oživjela), dok mi se ova žena-ljubavnica skroz uspavala ili je na nekim aparatima, kukavica vapi za nekom reanimacijom. U praksi se trudim da se one slažu, pomažu, pružaju podršku jedna drugoj, mada znaju nekad biti u konfliktu, npr.  kad mi se društveno aktivna Milena suprostavi onoj lijenoj duploj ribi koja bi po cijeli dan letargično uživala u svojoj dokonosti dok život pored nje prolazi. Iskreno, najviše volim kad je najbučnija ova na aparatima – žena-ljubavnica, ona pokrene svu družinu ovih aktivnih žena. Ona povampiri sve moje hormone i stvarno sam nekako ljepša, veselija i zračim k’o nuklearka. Grijeh je što sam je ovako zapostavila!

Žena koju bi najradije probudila je žena-majka. Kako vrijeme prolazi, sve sam više mišljenja da je to ta žena koja vas najviše učini Čovjekom. Tu ženu kad probudim, vjerujem da ću dosta njih poslati na duže bolovanje.

E sad, magično pitanje mojih postova – Kakve to veze ima sa ovim autfitom?

Na printu ove haljine su sve žene u meni i ona žena kad joj je sve crno-bijelo, i žena kad pršti od boja, i kraljica Milena (ova kraljevsko plava boja). Uglavnom, ova haljina sam ja: ni crna ni bijela ni samo šarena… jedan hodajući vatromet i ludilo.

Haljina je moj dizajn– naime, ovo je model haljine koja je meni praktična za sve, malo strukirana, A kroja. Model Chanel haljine – za sve prilike.

Na moju najveću sreću u našu malu zemlju “cvijet iz kamena” je otvorena radnjica prodaje materijala i pozamanterije “Sace “ .To je od sada moja zemlja nedođija i čistilište novčanika žene – državne službenice. Mnoštvo raznih materijala (neću vam dužiti, jednostavno morate otići).

Naravno, u rukama moje Mirsade,  ovaj metar materijala na meni izgleda ovako.

Poseban akcenat ovog autfita je kragna koja je ruku djelo Factory of A. Kragne jesu totalni hit ove sezone, ne znam za vas, ali mene acocirju na djetinstvo – ako ste iz generacije 85,86. sigurno se sjećate kragnica na našoj haljinici. Eto mene asociraju na to – probuđena je i djevojčica u čiju bi se kožu rado vratila i nikad je ne napustila. Ovoj ženi danas kragna je idealan saborac u prikrivanju linije vrata i dekoltea.

Nadam se da vam se sviđa prvi post u novoj sezoni, nastojaću da blogerka nokautira ženu državnu službenicu pa da budem redovna sa objavama!

Čitamo se, gledamo i modiramo ….

Haljina -Milena , krojačka radnja Azel i 
prodaja metraže “Sace “
Kragna -Factory of A. / instagram factory_of_a
Cipele i kaputić – Zara
Torba i narukvica – River island
Mindjuše i naočare – Aliexpres

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje