BLOG: Super žene – super ženama

0
3532

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Šminka – Beauty point Hotel Hilton (ins. beauty_point_hotel_hilton )

Lokacija – Hotel Hilton

Instagram : milena_p_

IT KOMADI : Kaput i suknja MARINA BANOVIĆ (ins. marina.banović)

Kažu da nema prljavijeg rata od onog između dvije žene. Onoliko koliko su žene kreativne i produktivne u životu, toliko su kreativne i destruktivne u ratu. Nedavno sam pisala o ženskoj (ne)solidarmnosti i vjerujte mi BILO – NE PONOVILO SE! Takođe sam vam pisala o tome da sebe treba da okružite izvorima sreće i zadovoljstva, a ne isfrustriranim energetskim vampirima, da iskorijenite ljubomoru iz sebe i oko sebe, jer je to osjećanje koje paralizuje osjećaj zadovoljstva … i zato ću sad da vam pišem o nečem divnom, ženskom…

Bliži nam se 8. mart, Dan žena. Iskreno, meni je to nekako Dan za majke i učiteljice, nekako ga ne doživljavam kao svoj praznik… ali ja sam jedno žensko u svom punom sjaju i fizički i psihički, i volim da slavim ŽENU! (a volim i poklone).

Ne volim floskulu “žena je ženi vuk“, više volim da sve žene oko sebe nazivam vučicama koje su borbene, samostalne, zaštitnice.

Takve su i dame koje ću pomenuti u ovom postu… to je, pa nazovimo, moj čopor koji me čini jačom. (Neću vam pisati o mojim drugaricama koje me podržavaju već o ženama tj. ženi  zbog kojih je ovaj post ovakakav kakav je).

Kada sam odlučila da pokrenem svoj prvi blog, Marina Banović je pored još par ljudi bila moj  “vjetar u leđa “! Kad vam je vjetar u leđa žena kojoj se divite, onda to nije običan povjetarac nego pravi uragan. Sa Marininim radom sam se upoznala još na Smotri mode u Kotoru, fascinirana njenim uspjehom 2006-te na “Alta Moda –Roma“ gdje su oživljeni motivi crnogorske nošnje, pa sve do njenih uspieha u Majamiju  i dalje.

Pomno pratim Marinin rad i nema njene revije kojoj nisam prisustvovala i nema toga njenog što ne bih stavila na sebe: svaki kroj, perla, čipka, sve je to rađeno  s puno ljubavi i predanosti.

Jedan  njen korset koji je prikazan u okviru Smotre mode, a nosila ga je Nataša Đurović  je komad u kojem bih se udala (hmmm… dosta je otvoren tako da mislim da bi me taj neki muž vratio mami i tati pravac od matičara, mada sumnjam da bi me i majka pustila da tako izađem iz kuće).

Pored toga što volim i cijenim Marinin rad, dugo sam se nadala da će nam i sudbine biti iste pa da ću i ja kao ona s prava završiti na dizajnu i biti počastvovana da kreiram jednog dana haljinu za unuku Franke Fendi ali eto, nisam. I to je razlog što često svratim do Marininog ateljea i kad god je sretnem poželim da skinem neki komad s nje, pošto se Marina fenomenalno oblači (što bas i nije slučaj sa svim kreatorima). U Marininom ateljeu u ulici Džordža Vašingtona pored njenih kreacija možete naći i pozamaterijski materijal  i uz malo mašte ili stručne pomoći možete oplemeniti neki stari komad koji vam još uvijek nisu nagrizli moljci. Sve u svemu, Marina je zaslužna što ja ne žalim što nisam živjela u periodu stvaranja Coco Chanel, kad imam našu crnogorsku, jer je Marina za mene to : CRNOGORSKA COCO CHANEL!

(Ovo na meni je kaput od šantun svile ili kuvane svile – moj omiljeni materijal i naravno plisirana midi suknja – trend i ove sezone! Nadam se da će se teta Ljilji – Marininoj majci svidjeti kako sam ovo ukombinovala).

Takođe, žena koja mi je puno pomogla u životu, koja je pravi prijatelj je i Vesna koja me je šminkala za ovaj i naredna tri posta. Fenomenalna usluga u salonu Beauty point u Hiltonu, gdje pored kozmetičkih usluga možete srediti i svoju frizuru. Kada vas šminka neko ko vas dobro poznaje onda to izgleda ovako. Vesna je majstor u tome da me prvo šokira, pa onda da šminkom prekrije nuklearni rat u mojoj glavi tako što me našminka da podsjećam na moju majku (eto, i to sam konačno priznala).

Dugačak je spisak mojih dama koje stoje iza mene kada je u pitanju moj hobi ali i život, i neću ih pominjati (sem eto, da se zahvalim Darinki i Neveni).  Kad bolje razmislim, Radoje je moja glavna podrška u svemu ovom. Nadam se da pratite njegov blog o veganskoj ishrani. Uz njega sam i ja počela da kuvam.

Elem, to sam vam rekla da bi vam život bio ispunjen mirom i duhovnom ravnotežom, okružite se samosvjesnim, nezavidnim ženama. Družim se s divnim ženama, kvalitetnim osobama, svaka je  dosta različita i volim tu ludu  raznovrsnost, svaka ima taj neki faktor X i pritom je svaka lijepa. U druženju nikad nisam osjetila da me njihova ljepota, zgodno tijelo, pamet, status, novac, karijera ugrožavaju. Iz svog tog druženja uvijek naučim i vidim šta bih, šta ne bih … posle svih druženja, ja sam bogatija i sve žene koje me okružuju doživljavam kao izvor inspiracije, a ne frustracije.

Kroz život sam upoznala dosta i ljepotica i pametnica i uspješnih i onih koje sve to nisu. Uvijek sam veće poštovanje, predusretljivost i pomoć dobila od neizvikanih žena nego od onih bukačica. Ove prve su me učinile većom i vrednijom u mojim očima i bildovale moje samopouzdanje.

Žene koje su svjesne sebe  i nemaju strah da će biti ugrožene npr.vašim poprsjem (o, vjerujte mi, imala sam onih koje su prestajale sa mnom da se druže ‘a sunce grane’, tj.čim se počnu nositi trik majice), uvjek su pravi motivatori, dok ove nabusane bombe vječito ispadnu izdušene petarde.

Tako, drage moje koje sebe nazivate vučicama, pravite sebi čopore a ne vodite se onim ,,žena je ženi vuk”  jer zajedno smo jače i ljepše !

Kaput i suknja –  Marina Banovic 

Tašna – Lovely bag Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

Cipele –  paradise

Naočare –Aliexpres

Nakit –Poklon

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje