BLOG: SREĆNA

0
2297

 

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

MAKE UP – Marija Andjelić ( instagram : bellezza_make_up )

IT KOMADI :Haljina , mindjuše, ogrlica i tašna – butik Allure 

                          Facebook : Allure italian fashion store ; Instagram : allure_podgorica

 

Budi srećan – imperativ društva ili stanje duha ?

 

Noćima se budim u 03:00 i ne mogu da spavam. Nesanica me ubi. „Pogledaj na net šta to znači” – posavjetovala me koleginica i gospodin internet mi odgovori da osjećam veliku količinu  tuge,  žaljenja i depresije…  Dobro, pa već danima se budim s nakovnjem na grudima, mrzovoljno mi je postalo sve i odjednom nemam vremena ni za šta. Primjetila sam da se žalim na sve živo, počev od plate pa preko izgleda, do ljudi… Svakodnevica me je počela gnječiti dok čekam da mi se desi nešto veliko nešto što će me učiniti zaista srećnom a ne isfejkirano srećnom, i vjerujem da nisam usamljena u tome.

Svakodnevno sa sobom nosimo nepotreban životni teret i brojne loše navike zbog kojih se često osjećamo prazno, nesretno i neispunjen, a propuštamo prilike da budemo srećniji. Iako nam je sreća  pred nosem.

Nego,  u savremenom svijetu  je must have da težimo onom što je mnogo iznad nas,  da  težimo nekim kosmičkim visinama tako što nosem paramo nebo sve dok nam se od tih visina ne zavrti u glavu, pa onda kad je spustimo obratimo pažnju na sve ono što je ispred nas, pod našim stopalima.

Čekamo idealnog partnera, težimo lagodnom životu, super kul trendi stvarima, opterećujemo se jer ne možemo sebi da priuštimo neko egzotično ljetovanje. Imamo iluziju da postoji velika sreća, a nje nema. Sreće su uvijek male, a njihov zbir čini veliku sreću. Posebno je rasprostranjena zabluda da je velika sreća u velikom novcu. Tovarimo se obavezama i ambicijama da bi dogurali do momenta sreće a da pritom zanemarujemo sve ono što smo doživjeli do tog momenta. Sreća nije stvar inteziteta već ravnoteže reda, ritma i harmonije.

Sreća nije moranje  i nije konstanta  i u redu je biti i tužan i nesrećan … Ako od nečega ludim, to je rečenica “Budi srećan – to nervira ljude“ . Zbog tog društveno prihvatljivog, učaurenog stava  su nam i sreće postale nesrećne.

Velikim ambicijama, bilo u poslu ili ljubavi, sabotiramo male usputne stvari koji nas istinski čine srećnim … I nažalost, zaboravljamo na te male sreće koje nam uljepšaju dan  kao  da su one nešto što nas sleduje i nismo nimalo zahvalni.

Pored megalomanskih zalogaja zaboravljamo koliko je lijepo uživati u  ukusnim  zalogajčićima, prijatnim razgovorima, iskrenim osmjesima.

Natovareni teretom svakodnevice zaboravljamo koliku čar ima kad se posvetite onome što nas je nekad činilo srećnim.

Mene kao studentkinju usred ispitnog roka ispunjavala je šetnja po malim podgoričkim radnjama , i eto sad je to postalo moj “ritual sreće “- relaksacija!

Dok sam jednom bez mozga jurila put Delte da sebe usrećim nekom krpicom koju sam vidjela da su dobili u Zari, u bulevaru Džordža Vašingtona naišla sam na predivnu malu porodičnu radnju. Prava mala oaza svile i raznih modnih dodataka. Za divno čudo, u ovoj radnjici, iako se nalazi u podgoričkoj Montenapoleano ulici,  možete naći po pristupačnoj cijeni fenomenalne komade koji nisu  samo ovosezonski već nešto što bi  se moglo svrstati u “vječite komade “. Za ovu priliku ja sam odabrala svilenu haljinicu. Generalno sam neko ko ljeti ne trpi  apsolutno ništa na sebi i vjerujte mi, ova haljina vam pruža  taj osjećaj. Takođe, možete sebe častiti i divnim tunikicama ali i fenomenalnim nakitom. Tu je i veliki izbor marama koje su za žene koje smatraju da ne treba polugola dolazit na posao, multifunkcionalne. Uostalom, čekam da mi javite utiske kada ugrabite vremena i skoknete do Džordža Vašingtona br.72.

Kao što zanemarujemo male sreće pored megalomanskih stvari, tako smo zaboravili na male radnje pored zvučnih izvikanih brendova, a eto baš u takvim radnjicama možemo naći nešto što ističe našu individualnost.

Ja sam od one gomilice koja odbija biti davljenik u društvenoj utopiji opšte prihvaćenih standarda i zato biram neke male sreće i male radnje  koje mi popravljaju raspoloženje na dnevnom nivou!

Da ne izgubim svoj identitet ispod kilo šminke pobrinula se moja prijateljica Marija tako da sve dame kojima treba šminka posle koje ćete biti ljepše a ne drugačije sebi i okolini, za vas je tu salon Belleza (Serdara Jola Piletica 28 – Podgorica).

O tome što me čini srecnom a što ne,  mogla bih do prekosjutra ali kapiram da je ljeto i da vam nije do čitanja. Ah da, i ovo godišnje doba  jedna je od stvari koja mene čini neizmjerno srećnom…more, Ljuta, jun, sama ja na plaži sa mojom mućkalicom za sunčanje ( za sve koje interesuje recept – pišite mi )  …

Uživajte u divnim danima ….

 

Haljina , ogrlica, mindjuse i tašna – Butik Allure

Čizme – Obuća Solo ( fb:obuca solo  ; Instagram : obuća_ solo  )

Naočare – Aliexpres

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje