BLOG: ‘Seks i grad’ u jednoj Mileni

0
7457

DSC_0001 (4)

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19
Šminka – Studio style (Bulevaru Džordža Vašingtona 3/V) fb-studiostylepg ; instagram -studio_style_pg )
Instagram : milena_p_
Facebook  – https://www.facebook.com/MontenegroFashionSpark/
IT KOMADI :    Cipele – Manolo Blahnik Hangisi Pump
                             Tašna : Lovely bags  ; Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

„ Zatvori taj prozor, ova mala će izletjet’ kroz njega od sreće’’ – bila je majkina reakcija vidjevši moje oduševljenje kad mi je stigao paketić od druga sa mojim manolicama! Stvarno, mojoj sreći nije bilo kraja. I danas kad sam sva nikakva ili kad mi isključe telefon zbog neplaćenog računa, ja probudim Keri u meni  i tako živim svoj Seks i grad.

Cipele sam kupila sama (nisam sama, od brata sam iskamčila pola para, naravno), angažovala druga koji živi u Njujorku  i sebi priuštila neviđenu sreću potajno se nadajući da će se niotkuda pojaviti i taj Mr. Big koji će me cipelama zaprositi baš kao gospodin Zverka – Keri u prvom dijelu filma Seks i grad, ali i bez njega, kad obujem te cipele osjećam da mogu osvojiti svijet.

Za mene te cipele imaju simboliku, koliko god to svima zvučalo smiješno i djetinjasto! Kao dupla riba znam često da boravim u svom paralelnom univerzimu gdje  živim u  modnom carstvu u 64th Perry Street, šetam Petom avenijom, posjećujem i obilazim radnje svjetski poznatih marki kao što su Ralph Lauren, Marc Jacobs, Manolo Blahnik ili Jimmy Choo … U tom univerzumu sam najčešće smještena kad mi isključe telefon i internet zbog neplaćenih računa, pa iznova gledam seriju narezanu na CD-u.

Serija Seks i grad je bila vodilja u mom modnom sazrijevanju, neke modne ispade pravdam time da sam loše iskopirala svoju junakinju ili, kao svaka žena koja ne priznaje greške, odbranila bih se činjenicom da ova naša sredina nikad neće prihvatiti to što sam, po cijenu svega,  željela da na svoju građu obučem suknju  k’o balerina ( i sad mi je jasno da sam tad više ličila na nilskog konja u ulozi balerine iz crtanog nego na Keri u najavnoj špici ). Serija mi je bila i životna vodilja kada je u pitanju samostalnost žena, samački život, a pogotovo muško-ženski odnosi. Danas se djevojčice/djevojke  inspirišu na razne načine i uzore biraju od starleta do pravih gracija, dok u periodu mog sazrijevanja to nije bilo baš tako… imale smo modne magazine, par serija  i  uvjek lošu dial up konekciju.

21. vijek je nametnuo ženama život lažnog savršenstva u kojem nam traže da opet budemo prirodne i tako u krug – neprestano tražeći sebe. Svaka od nas je mali svemir za sebe, ali taj svoj svemir nerijetko upoređujemo, evo npr. sa likovima iz pomenute serije. Ja sam sinergija sve četiri, svaki od ta četiri karaktera ima svoju funkciju u ovom mom tijelu. Nije to podijeljena ličnost, već sklop moje ličnosti.

Keri u meni voli modu, živi za modu i pomalo od mode, piskara tu i tamo, živi u iznajmljenom stanu na periferiji da bi mogla imati cijelu sobu samo kao svoj garderober. Žena koja živi za veliku ljubav i njoj se vraća iako je hiljaditi put pokazao da je kreten, takvoj ženi vazduh je ljubav i život je modna pista, takva žena može sebi priuštiti avanture, ali i zadržati svoju individualnost. Bez obzira šta je radila, Keri je uvijek bila jedinstvena i ostavljala je trag.

 Samanta je hipik modernog vremena, tabu rušiteljka. Kod nas je dosta žena u tripu da žive život Seks i grad i sve bi da budu Keri za javnost, a Samanta u četiri zida.  Samostalna, bez dlake na jeziku, hodajući avion i spremna sebi da ugodi po cijenu svega, Samanta je naglas rekla ono što svaka žena želi i čemu teži- da se u odnosu sa muškarcem uvijek osjeća kao najmoćnije biće u svemiru, da sebe stavi na tron, te da joj to niko ne može zamjeriti. Žena – stav! Ako muškarci mogu koristiti žene kao oblik jednokratne zabave, može i obrnuto. Samanta je i veliki borac, sjetite se da je pobijedila rak… Samanta je žena koja je mene naučila kako da na kartu seksipila punim baterije samopouzdanja.

Miranda u meni je pravnik, nažalost, previše lijen da položi pravosudni i bude advokat, ali žena koja je svjesna da sama mora zaraditi novac da bi kupila cipele, platila račune i svoje ugođaje. Profesionalna karijera je bitna, ona te ostvaruje kao ženu jer, po mom mišljenju, pored osjećaja da niste voljeni najgori je onaj kad se osjećate beskorisno.

Za kraj, tu je Šarlot, ta divna žena koja uređuje dom i brine o njemu, o porodici i djeci, i koja u svemu što radi, ima stoprocentnu vjeru i žrtvu ljubavi.

Današnji post inspirisan je poslednjom scenom serijala kada konačno saznajemo ime Mr. Big –a !

U nadi da će se i taj moj skorijih dana pojaviti kako svoje frustracije ne bih liječila peglanjem kartice na izdisaju i čačkanju po internetu …pozdravljam vas i ljubim do sledeće sedmice.

 Cipele – Manolo Blahnik Hangisi Pump

 Tasna – Lovely bags

Bunda – No brend

Suknja – Asos

 Bluza – Stradivarius

Ogrlica – Aliexpress

DSC_0001 (8)

DSC_0001 (7)

DSC_0001 (5)

DSC_0001 (10)

DSC_0001 (9)

DSC_0001 (3) 1485189043116

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje