BLOG: Sasvim običan dan

0
2011

Nijedan dan nije ni glupav, ni prazan. Svaki novi dan učini nešto novo. Pa makar on bio jedan sasvim običan dan…

Jedan sasvim običan dan, u kome sve ima smisla i u kome ništa smisla nema. Sasvim običan dan. Dan u kojem bi da razmisliš o svemu,  a nemaš o čemu. Ili imaš da misliš previše, pa ti se ne da. Sasvim običan dan. Kada bi srce da se raduje, a duša da plače. Kada bi osmijeh da se širi, a suze da se skupljaju. Sasvim običan dan. Kada je sve u redu, a ništa u redu nije. Kada sve ide kako treba, a ništa ne ide.

Za neke stvari nam nekada treba čak i jedan minut da se odlučimo, a za neke je i godina malo. Zašto je „Donijeti odluku“ nekada tako dug proces? Odgovor sadrži jednu, jedinu istinu a to je – nesigurnost. Za sve ono za šta nismo sigurni da želimo ili želimo ali neke nas druge stvari plaše – dugo se mislimo, dugo se lomimo, dugo stojimo u mjestu, za to nešto nismo ni spremni. Ako nešto želite, a plašite se toga, kakva je to želja? Zar želje nisu lijepe, primamljive, jake, važne toliko da je samo njihovo ispunjenje cilj? Zar u želji treba da se nađe strah? Sve ono čega se plašimo, desiće se. Sigurno vam se desilo barem jednom u životu da za ono za šta ste rekli da nikada nećete uraditi – baš ste to uradili. Ili nešto od čega ste najviše strijepili – desilo se, pa se ispostavilo da niste trebali toga da se plašite. Šta je vaš strah?

Želje i strah ne idu zajedno, to smo razjasnili zar ne? Fokusirajte se na želju. Strah odbacite. Ako dugo vremena ne možete da se odlučite da li je to ono što želite, onda znajte  – nije. Prave želje su one jake želje zbog kojih se ne plašite bilo čega. Pravu želju nosite ponosno u srcu. Jeste ponosni na vašu želju? Ako jeste, onda je to-to. Ako niste, onda to ipak nije prava želja. Prave stvari su one stvari koje nam u životu predstavljaju samo lijep osjećaj, lijepe misli, lijep doživljaj. Prave stvari su one koje vas čine srećnim. Zapitajte se koliko malo pravih stvari u životu zapravo imamo. Vrlo malo. Da li se još uvijek mislite da li je ta želja prava? Odluku je lako donijeti,  kada se srce ne plaši. Sigurnost je veoma važna za sve u životu. A možete je izgraditi samo vi. Lijepo je kada pored sebe imate nekoga pored koga se osjećate sigurno i zaštićeno. Ali sigurnost uma i osjećaja nije lako uklopiti. Uvijek negdje neki nemir viri.

Jedan sasvim običan dan. Jedan sasvim običan dan postao je Dan za donošenje odluke. Dan u kojem ništa išlo nije, sada je krenulo.

Svaki dan je poseban dan. A ti dani što nam se čine kao obični su baš oni u kojima se dese značajne stvari.

Jer svaki dan je novi početak.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje