BLOG: Recepti za srećan život

0
1327

Slušaj me sada dobro, odmah na početku da ti kažem – nemoj da putuješ, to nikako, šta ima i da vidiš? Prvo uštedećeš novac, a znaš da bez novca nema sreće, drugo možeš da se izgubiš, zalutaš, kako posle nazad u svoje selo?

Nemoj ni da čitaš, to nikako, ta beda ti u životu ne treba, zbuniće te silne te knjige! Možda ti se učini da si glup i da ne znaš ništa, a ta bolest se najteže leči. I zato pamet u glavu i što dalje od knjiga…

Nemoj nikoga da slušaš, posebno ne pametnije od sebe. Šta oni znaju? Napravi sebi neki biznis, zaposli, mislim upregni, neke ljude, i ređaj pare na gomilu. Kako gomila bude rasla ima da raste i tvoja sreća, videćeš.

Što više budi sa glupljima od sebe. Okruži se budalama i idiotima, i to korisnim, onima koji će da budu uvek tu za tebe, pod uslovom da ti nikada ne traže ništa za uzvrat. Zapamti, to su pravi prijatelji.

Govori glasno, urlaj, ne dozvoli nikome da nešto tvoje dovede u pitanje. Gledaj da budeš što jači. Telesno mislim. Tu je ključ tvoje sreće.

Čuvaj se žena, naročito onih koje se puno sređuju, lickaju, i koje pominju neka svoja prava, te su ti najgore. Odmah da ti kažem – nije to za tebe, ta beda ti u kuću ne treba. Tebi treba neka poštena, smerna, koja će da te prati u stopu, da ti se divi, da prepozna tvoju veličinu, a ne neka da ti kuka za svaku sitnicu.

Dobra žena ti je pola sreće, još ako ne troši, ne priča i ne traži ništa, onda je cela sreća.

Ne idi nigde, nikada, osim u kafanu preko puta kuće u kojoj stanuješ. Ženu varaj redovno, to je zdravo, samo nemoj slučajno da dozvoliš da tvoju neko pipne. Istog momenta ti ode ponos, mislim ugled, dođavola.

Okruži se tvojim ljudima, nepoznatih se čuvaj. Budi samo sa probranim društvom iz kraja, i upijaj sve što pričaju. Znaj šta se dešava, ko je koga, kako i zašto, ništa ne prepuštaj slučaju. Stanje u državi i svetu ne treba da te zanima, ionako nemaš nikakve koristi od toga.

Pse ako imaš obavezno na lanac. Mačke takođe. Sve oko sebe stavi na lanac, drži ih čvrsto na oku, i bićeš miran.

Mrzi pedere, feminiskinje, liberale, komuniste, Hrvate, Albance, mrzi sve od reda, i one koje ne razumeš, njih posebno mrzi. Čim ih ne razumeš znači da im nešto fali. Sve su to načini da te prihvati komšiluk. A ako te oni prihvate ti si car ovozemaljski, mislim lokalni.

Nemoj škole da završavaš, to zamara glavu a može i puno da košta. Ako baš moraš završavaj one koje će ti doneti pare, a one gde se puno pametuje zaobiđi. Nema tu puno sreće…

Nauči da muljaš (muljanje domaća reč za snalaženje), ali diskretno, polako, prouči sve tajne kanale, i pravi se lud, da nisi u toku, a budi na oprezu. Nikada ne znaš ko ti šta sprema.

Moral, na to zaboravi. Ako se upetljaš u to, gotov si. To je gadna boljka, ako se njome inficiraš koštaće te bar 20 godina života.

Poštenje takođe, to je još gora zaraza. Ako ti to postane briga i obaveza, gotov si! Ta muka ti u životu ne treba…

Isto i sa patriotizmom. Budi veliki na rečima, najveći, busaj se u grudi, budi primer drugima, Kosovo, Srpstvo, i te priče, to ti je takođe jedna od ulaznica za narod. Naravno, u praksi, ruke na leđa i svirkaj, kako ti, tako i drugi.

Veruj u boga, obavezno. Bez boga ni u crkvu ne idi. Bog je svetinja, i nauči da ga pomeneš u svakoj prilici. Videćeš što ne možeš ti – bog će da ti reši. Tako da kada god budeš napadnut, kada god te uhvate u nekoj laži ili prevari, samo uzmi boga u usta, i svi će da ti veruju.

Ako već moraš da imaš porodicu, decu, sinove, gledaj da budu kao ti. Delije. Domaćini. Usreći ih čim se rode, i sve im na vreme zabrani, daj im samo pare. Ne muči ih nikakvim sportovima, umetnostima, naukama, to su sve gluposti. Daj im novac u ruke i rešio si im sve brige. Snaćiće se oni bolje od tebe, veruj mi.

I druži se što više sa kravama, svinjama, bikovima, ovcama, pored životinja se čovek uvek oseti pametno.

Zezni i mature, velike, male? Rođenja, krštenja, rođendane. O pozorištima i da ti ne pričam. Nemoj samo slave, svadbe i parastose da propuštaš, naročito nemoj one gde ima dobro da se jede. Snaga na usta ulazi – ne zaboravi.

Ne veruj političarima, osim ako nisi i sam političar. Ako jesi sve obećavaj, a ništa ne davaj. To je princip, razultati zagarantovani.

Ako se slučajno razboliš, mislim bolest zakuca na vrata, odmah doktoru pare u ruke, bez diskusije. Koliko god da neće ima da hoće. Videćeš. Što mu više daš bolje će da te leči. Parama sve možeš da rešiš. Imaš pare – imaš sreću, zlatno pravilo uspeha.

Ovo su ti samo neki od uslova sreće, dao sam ti ih u najkraćim crtama, provereni u praksi milion puta. Nemoj slučajno da se ogrešiš o neko od njih – gotov si. Samo primeni ovaj sistem, i doživećeš mirnu i spokojnu starost, a i smrt.

Šta, plašiš se smrti?

Nema razloga, ako uspeš da izbegneš život primenjujući ove recepte, izbeći ćeš i smrt.

Ima tako fino i spokojno da umreš da će to, u stvari, biti najveća moguća nagrada za ljude oko tebe. Usrećićeš ih tvojim odlaskom samo tako. Ima da ti se raduju na rastanku kao nikada, i nikome, u životu.

Kažem ti – prvo sreća za tebe u životu, najveća moguća, nakon toga sreća tvojima nakon tvog odlaska, najveća moguća.

Gde ćeš lepši život. Gde ćeš lepšu smrt.

Svi srećni i zadovoljni, još će ih i novac čekati na sigurnom. Mislim sreća.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje