BLOG: Princeza od Kruševca

2
2666

Naiđu često oni dani kada želimo nešto da napišemo, ispričamo ili uradimo, ali da jednostavno ne znamo kako da krenemo. Materijal imamo, znamo šta hoćemo, ali jednostavno početni koraci ne idu. A onda je to razlog (ili izgovor?) odgađanja pa makar i na par minuta, a često i dana, mjeseci pa čak nekad i godina (iako zvuči čudno, vjerujte mi – znam).

Povod ovakvog početka je upravo to što ni sama nisam znala kako da krenem sa tekstom. I kanila sam se danima da nešto napišem, ali jednostavno riječi nisu dolazile, a glava je na momente bila ili tabula raza ili haos sličan kakvom osinjku tako da ne znam šta bih sve napisala, a da ideje posložim na način da imaju makar nekog smisla.

„Borio sam se sa svakom riječju, svakom rečenicom, svakim zaokretom u priči, svakom slikom i svakim slovom kao da su posljednji koje ću napisati. Pisao sam, brisao, pa ponovo ispisivao svaki redak kao da mi od toga život zavisi, da bih ga potom još jednom napisao. Jedino društvo bio mi je neprekidni odjek tipki, što se gubio u sjenkama sale, i veliki zidni sat, koji je trošio minute preostale do svitanja.“

                                                                                                                                           Karlos Ruis Safon, Igra anđela                                                                                                              

Ali u jednom trenutku nekako se krene, naiđe tako neka misao ili stvar koja povlače jedna drugu. I inspiracija čudno naleti kao dašak povjetarca tokom ljetnje žege. I onda krene, spletom misli ili okolnosti. Tokom šminkanja i fotografisanja u pomoć je sasvim slučajno pristigla ešarpa koja je prilično neobavezno visila u mojoj sobi. I boje su polako krenule da se miješaju tako da su u skladu sa onima sa ešarpe koja me inspirisala da se sa njom igram i eksperimentišem tog dana.

U naletu proljećne euforije i konačnog cvjetanja cijele prirode, liličasti tonovi su bili neizostavni, a obzirom da je ljubičasta kraljevska boja, ja sam odlučila da makar na dan budem princeza od Kruševca! 🙂

I voilà! Sve se posložilo malim koracima i sitnicama, „samo“ je trebalo krenuti, mada bih ja prije rekla, samo se trebalo zaigrati  – mislima, riječima, bojama.

Šminka:

 • Kiko – Pigment Loose Eyeshadow, 02
 • Deborah – Watery Mousse Eyeshadow, Ombretto in Mousse
 • Inglot – Freedom System Eyeshadow Matte Square 391
 • Revolution – Redemption Palette Essential Mattes
 • Revolution – Ultra Bronze Palette, All About Bronze
 • Farmasi – Drama black, olovka za oči
 • Aura – Absolute Matte Lipstick, 611 – Time For Selfie

2 KOMENTARA

 1. Samo nastavi princezo,
  jer i tvoje misli i šminka koja ima posebnu notu i tvoj lični pečat, kao i tvoja ešarpa oko lijepog lica i pametne glavice imaju što da kažu…Nastavi i usavršavaj se, pred tobom je čitav jedan svijet mašte,ljepote i stvaralaštva… Aferim mlada damo, imaš moju podršku i rado ću te čitati!
  Čika Šuki

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje