BLOG : Preživjeti januar

0
2346

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.burzan
Instagram : milena_p_
MAKE UP – Dragana Vukotić / instagram : dmakeup020
IT KOMADI: Dress by Milena , krojačka radnja Azel i  prodaja metraže “Sace “
nakit brenda brend Thomas Sabo

Lokacija – Hotel Hemera 

Januar je mjesec kada pitanje „Da li ima života posle dočeka i praznika”  uzima primat nad onim „Da li ima života poslije smrti” i njemu sličnim…

Po nekoj slobodnoj procjeni većine nas najskuplji i najduži mjesec u godini, januar su boginje od kojih nam pada finansijski imunitet i od kojeg se oporavljamo do, recimo, ljeta.

Takođe je i mjesec koji nam donese toliko toga lijepog, uspomena, lijepih porodičnih okupljanja, donese nam i po koje kilo koje nije toliko lijepo, ali nam je u suštini lijepo i toplo oko srca iako kroz novčanike promaja duva. I toga je malo ko od nas svjestan dok ne upadnemo u onu godišnju rutinu – pos’o- kuća, kuća-pos’o i sve tako redom.

Ako realno sagledamo, januar je mjesec od kojeg se oporavljamo raznim detoksikacijama i štednjama, jer smo mi, Balkanci, kraljevi neumjerenosti.

Ješćemo do iznemoglosti jer, čoče, praznici su, opijati se jer se tako mora, ići na najskuplja mjesta jer, eto, treba ugoditi sebi (pa makar iskašljavali taj provod) i pokazati da smo mi hedonisti do srži sržine. Naravoučenije:  živjećemo žaleći se kako nemamo, kako je život preskup, a ponašaćemo se kao surovi bogataši.

Ne znam da li sam jedina koja jadikuje da je život skup i da je realnost da Monte Carlo život vidimo samo na slici i društvenim mrežama jer, eto, sramota je u današnje vrijeme nemati toliko para da priuštite sebi torbu koja je sa 500e pala na 420e… Mislim, kako nemaš? Pa sniženje je.

Jasne su meni domaćice koje pomahnitalo kupuju pred praznike kako bi svojim ukućanima priredile bogatu trpezu oko koje ćemo se svi okupiti, dobro nabapati (najesti) i prekukati kako ne možemo ući u farmerke kupljene na sniženju. Prigovorićemo svojim majkama, tetkama, strinama što su toliko nakuvale, pa baciće se toliko hrane, a za taj novac valjalo se šopingovati. Postali smo nacija koja zaobilazi akcije “Tri knjige za 19e“ ali ćemo u hordama krenuti u radnje sa natpisima 10% sniženje.

Valjda bih ja, kao modna blogerka, trebalo da zagovaram to ”Ajmo, sad je super da svi kupujemo po cijenu da nećemo imati hleba jesti“, ali nisam i ne podržavam.

Daleko od toga da neću otići u tržni centar i častiti sebe jer sam, vjerujem, to zaslužila, ali isto tako neću ni živjeti “na ‘lebu i pašteti” kako bih prošetala krpice (koje, da se ne lažemo, ni tih para na sniženju ne vrijede). Iskrena da budem, znam i ljude kojima su isključivali i struju i telefon da bi im rekli kako dobre komade imaju. Ne osporavam ovdje ničiji stil nego samo način na koji se do toga dođe.

Januar i jeste mjesec koji najbolje pokaže ko smo, neumjereni i nezasiti, ali dobro obučeni.

Ako se pitate kakve to veze ima sa mojim outfitom – pa i nema neke, ali s mojim izgledom ima i tek kako .

Ono što nam januar priredi ni najbolji fotograf ni najbolja šminkerka ne mogu prekriti. Umorni pogled, natečene ekstremitete i volje za životom bez!

Doduše, ovo što je na meni je moja zamisao, a Mirsadinih ruku djelo, a fenomenalni materijal je poklon od moje Zemlje snova u Podgorici i  prodavnice pozamanterije i metraže “Sace “.

Ukoliko sebe želite baš nešto da častite, a da  to nema niko, da to nije uflekano, bezbroj puta probano, onda je moj predlog dobra šnajderka i “Sace “ (za sve detaljnije informacije vam stojim na raspolaganju). Ako već imate potrebu da kupite nešto već gotovo moj izbor je butik Allure, gdje imate vrtoglava sniženja i komad, ne unikatne, ali ne i hiperprodukciju. Ova bundica  (od vještačkog krzna) je moj izbor. Uz nakit brenda  Thomas Sabo se osjećam tako posebno i kraljevski iako mi se iz torbe čuje cviljenje kartica i promaja iz novčanika.  Volim da kupujem na sniženja, ali od silne želje i euforije često kupim nešto čisto da mi se nađe, kao recimo ove cipele, ne plačem što sam ih kupila, ali vjerujte mi zaplačem svaki put kad ih obujem, jer su neudobne. To je jedna od onih stvari koje silno želite i čekate, a na kraju vam samo bol zadaju.

Glasam za to da se ovaj mjesec stavi na  “pauziranje života za”. Trebalo bi da bude i zvanično NEradan mjesec, da se život odvija u nekoj demo verziji, da se na miru posvetimo slavlju, a kasnije detoksu i finansijskom oporavku.

Statistički, januar je mjesec kada je dosta djece napravljeno, na moju veliku sreću, zato, šta drugo da vam kažem  nego Welcome 2018, vežite se, ove godine VOLJEĆEMO!

p.s. Nakon što sam napisala ovaj tekst, izašla je vijest o djevojčici iz Podgorice, od dvije godine, koja je preminula što zbog gladi, što zbog hladnoće, što zbog dijabetesa.

Zastidim se pred samom sobom, ali i  pred svima vama koji ovo čitate  što kukamo za nekim banalnim stvarima, nerviramo se oko gluposti, pravimo se da se normalno živi kad oko nas djeca umiru od gladi. Možda je ovo prvi primjer koji je odjeknuo u javnost, ali nije jedini, zato ako ste u mogućnosti možete pomoći.

 Žiro ra­čun za po­moć po­ro­di­ci preminule djevojčice  je kod So­ciete generale banke, broj 550-0100400472240-31 na ime Marijane Bogavac.

Korset i suknja – Made by me i  krojačka radnja Azel i  prodaja metraže “Sace “

Bundica  – Butik Allure 

Facebook : Allure italian fashion store ; Instagram : allure_podgorica

Nakit – Thomas Sabo

Cipele – Zara

nails by Ana J. – Per lei 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje