BLOG: Pogrešna odluka

2
2382

On je već dugo u vezi sa djevojkom koja mu, reklo bi se i dalje potpuno odgovara. Reklo bi se. Ali prava istina je, da je njihova veza čista monotonija. Oni su jednom drugom navika. Svjestan je toga, ali je i dalje sa njom. Pored nje ima ono što mu treba – sigurnost i veliku dozu tolerancije, ona je ta koja će sa njim biti bez obzira na sve, bez obzira koliko istog joj je uzvraćeno. I on je samo jedan od onih nekoliko miliona muškaraca koji tako razmišljaju. Muškarci isto kao i žene vole sigurnost, vole da su mirni pored djevojke sa kojom su u vezi, ali je razlika što žena ne ostaje u vezi u kojoj nema ljubavi, ma koliko bila spokojna i sigurna pored nekog muškarca. Zato su prave ljubavi rijetke.

Pojavila se Ona. Iznenada. Pomutila mu je razum i opkolila srce. Pojavila se baš Ona u kojoj je vidio sve ono  što je želio da ima pored sebe –samostalnu, zrelu, lijepu i pametnu, pritom duhovitu i pozitivnu djevojku koja u svakom momentu kaže šta misli i osjeća.

Znate, neki muškarci nemaju hrabrosti da se prepuste takvim ženama.

Od takvih je bio i on. Rizik da ostavi ono biće kako ja kažem zbog onog sve se možemo dogovoriti nije želio da prihvati. Ali mangup je to. Nije imao mira, pa je probao i drugu stranu. Nju. I lako se navukao na ono što mu više prija. Pustio je razum da ga vodi, pa se sa dvije stolice često premještao na onu prvu. Vrijeme je prolazilo, a on je bježao od Nje. Bježao je od istine i njenog pogleda. Nestao je.

Nestao? Zašto je otišao baš tada kada je imao sve što želi? E pa baš zato. Uplašio se sreće koju je doživio, nije znao kako da je sačuva, bojao se razočaranja, osjetio se nemoćnim nad svojim životom, jer je znao da bi joj dozvolio sve. Dozvolio bi joj da uzme njegovo srce i prevrće ga u rukama kako želi. Samo nije znao da ona ne bi na to bila spremna. Ona je htjela samo jedno – da njemu da svoje srce. Zar to nije ljubav?

Muškarci kao on najčešće zakasne da zgrabe svoju sreću. Zakasne za čitav život. A žene kao Ona nikada ne prežale što ona povezanost nije prerasla u nešto više. Što oni osjećaji koji su brzo i svjesno nastali nisu potrajali duže. Žena uvijek ima nešto da žali.

On odlazi daleko na neko vrijeme. Da, stvarno odlazi, ali zar je važno? Za ljubav ništa nije prepreka. Zato ostaje sa svojom djevojkom siguran da će ga vjerno čekati i još jače voljeti. Eh, dragi moj, nije ti to sigurnost, to je više taktika. Ali, ček, ko garantuje da će ona biti vjerna? Kako zna da će njena ljubav za tobom trajati? Možda ga baš ona ne bude čekala i možda baš ona bude umorna od svega. Jer žena zna. A kako žena uvijek sve zna? Jer osjeća. Srcem gleda.

A možda bi ga baš Ona, od koje je pobjegao, od one koja je bila spremna na sve da bude sa njim, možda bi ga baš Ona čekala. Znaj mangupe, odluka je teška samo ako je donosiš razumom.

 I znaj, Ona te čeka.

2 KOMENTARA

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje