BLOG: Plisirana midi suknja

1
4497
FOTO: Radoje Burzan

It pains me physically to see a woman victimized, rendered pathetic, by fashion.

Yves Saint Laurent

Postoji li neki komad garderobe koji ste kupili tipa “Valjaće nekad”, a da se niste vadili iz toga što bi stare Crnogorke rekle “U to će te kopat’, ne skidaš ga” ( fascinantan je ovaj naš brdsko –planinski humor )!?

E taj komad za mene je ova suknja. Plisirana. Totalni #musthave. Istom preplavljen internet. Raznovrsni modeli. Nose ih svi . Ljeto, zima !

Plise nije nešto što se tek sad pojavilo. Sjećam se mamine lepršave pliše suknje, svoje prve koju sam kao student kupila u podgoričkom butiku Tras (kladim se da se, sve vi, moje vršnjakinje i starije sjećate tog fenomenalnog kutka u Hercegovačkoj). Da, sve te suknje su bile bogatije nego ove koje danas možete kupiti. Totalni hit su u metalik boji, nešto rjeđe možete naći ovakve kao što je moja – šarene, nose se sa svim čizmama, štiklama, patikama i stvarno je idealan komad za svaku priliku. Ja sam moju maksimalno iskoristila s obzirom da sam je kupila ljetos u malom butiku u ul. Ivana Vujoševića, u Podgorici.

Skroz praktična za posao, uz košuljicu ili džmperčić, sa sakoom ili jaknicom, za izlazak uveče sa nekom čipkanom bluzicom ili trik majicom, uz patike sa bijelom majicom… elem ima jednu manu za estete i ljude koji se brinu “što će im ko reći kako izgledaju”. U plisir suknjici, htjele mi to da priznamo ili ne, zadnjica izgleda najmanje tri puta veća. S obzirom na to moje zapažanje, preporučila bih je curama koje bi željele da istaknu to što nemaju u zadnjem dijelu. Nisam vidjela da neki modni kritičar ima ovakav stav da ovi nabori vizuelno zadnjicu čine još većom (bilo da je suknja A kroja ili da ide iz gloka) ali ja sam se u to uvjerila na svom primjeru – pa se zato nisam slikala otpozadi. Ali obratite pažnju  i na to  da ni stomak baš nije u korelaciji s ovim modelom.

1-10

1-2 1-3

1-4 1-21 1-17

Međutim, iako to vizuelno nije očaravajuće, ja ću se uvijek odlučiti za nešto na šta “otkidam “ nego za nešto što mi prekriva višak ( da ne kažem nedostatak – jer mi ništa ne nedostaje). Ja sam od one sorte koja više voli da je njoj lijepo nego „da se raji“ svidi, a ja da se patim! I baš iz tog razloga u mojoj ASOS korpi sniženje čekaju dvije suknje (ne krijem – ciklama i plava), koje su fenomenalne. Takođe skroz praktična  je i duga plisirana suknja koju ću rado islikati, jer je u mojoj omiljenoj boji za ovu sezonu – maslinasto zelena!

Pored savjeta o tome zašto DA i zašto NE nositi suknju daću vam još jedan: prošnjuvajte (za gramatičare ovo je izraz koji koristi moja sestrična Lara (4), a ja sam ga rado prisvojila) malo i po radnjama po gradu nije sav svijet u Zari!

PS. U opisu ću vam ostaviti linkove butika gdje možete naći.

1-22

1-20

1-11

1-19

1-18

1-16

1-12

1-13

1-6

suknja – Butik Printemps

čizme  – Butik Chic

jakna – Stradivarius

torba – Sportina

ogrlica- Aliexpress – https://www.aliexpress.com/item/Exaggerated-High-Quality-Fashion-Necklace-Gold-Plated-Luxury-Necklaces-Pendants-Hip-Hop-Statement-Necklace-For-Women/2041132781.html?spm=2114.13010608.0.0.dfMplW

PAŽNJA !!!!!

Ovim putem bih htijela da vas podsjetim na sestre Raonić iz Podgorice koje su teško povrijeđene početkom oktobra u Podgorici, kada ih je, dok su prelazile ulicu na pješačkom prelazu, udario automobil. Ljekari u Kliničkom centru danima su se borili za njihove živote, a zdravstveno stanje sestara sve je bolje ali im je potreban novac za oporavak. Njihovi drugari su se organizovali i otvorili broj žiro računa, pa bih ja iskoristila ovu priliku da vas zamolim da ako ste u mogućnosti na bilo koji način pomognete!

U cilju prikupljanja pomoći maturantkinji Milici i prošlogodišnjem lučonoši i đaku generacije Dajani – od ove godine studentkinji, otvoren je i žiro-račun kod CKB broj 510-0000001144883-64. 

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje