BLOG: Penelopa (u šopingu)

0
4139

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

Facebook  – https://www.facebook.com/MontenegroFashionSpark/

IT KOMADI : Tašna : Lovely bags  ; Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

 

Dugo sam dumala čemu da posvetim ovaj post, a onda sam  malo bolje pogledala i izanalizirala ove slike (a hvala Bogu, volim analizirati) i skontala da one najbolje oslikavaju veći dio mog života – a on se sastoji u čekanju… (konkretno, na dan tog slikanja – čekala sam da me prođe glavobolja).

Sad ću ja, kao većina instant pametnica, da citiram Andrića i  reći da:

”Zaraziti nekog čekanjem, to je najsigurniji način vladanja nad njim, to znači učiniti ga nepokretnim i bezopasnim potpuno i zauvek, i ta obmana čekanja tvrđa je od svakog zatvora i jača od najjačih bukagija, jer se, sa mnogo sreće i veštine, iz zatvora može pobeći i okova se može čovek osloboditi, ali te obmane(!) – nikad ni doveka.”

 Ovaj citat sam nedavno pročitala kamo sreće da sam ranije, možda bih se manje prepustila nadanjima, a više realnosti.

Koliko ste vi bili puta zaraženi čekanjem i jeste li uživali u tom izlječenju ili ste se uzaludno trovali nadanjima !?

Ako bih  morala podijeliti svoja iskustva s čekanjem što zbog posla – što ljubavi, mali bi nam bio roman ali s obzirom da moje postove čitate uz kaficu, rađe ću vam prenijeti neka moja super kul iskustva.

Čekala sam i načekala se u poslednjih par godina, toliko da mi ni Penelope nije bila ravna, samo što su su svakog mog Odiseja ipak zavele neke sirene, ali to čekanje mi je donijelo osim nove Milene i toliko dobrih krpica da vam ih sve ni islikati ne mogu.

Čekanje, da ne kažem gubljenje vremena, može da bude sjajno za najskuplji hobi na svijetu – a to je onlajn kupovina – i od čekanja tog nekog više idealizovanog nego realnog, prije vam stignu cipele baš onakve kakvim ih zamišljate (sa Aliekspresa nikad nisam cipele naručivala) nego on kakvog ste ga zamišljali. Zato je uvijek bolje čekati cipele nego muškarca 🙂

Od svih koje imam ove su mi najdraže, prvenstveno jer su poklon od tate, tačnije od njegove prve penzije. Znate, Pepeljuga je imala dobru vilu koja joj je poklonila staklene cipelice, moja vila je moj tajo… s tim što je i on kao i vila imao jednu zamisao: da  u tim cipelama nađem tog nekog. Vila je to ljepše rekla, a moj Branko je rekao – pokušaj da ih sazuješ u tuđu kuću i tamo se zadržiš! ( svi koji me znaju privatno znaju da je moj tata šaljivdžija i da je ovo njegov način da mi kaže da je vrijeme da mijenjam prezime).

Elem, znači poštar je čovjek koji vas nikad neće razočarati kada je čekanje u pitanju, doduše, u čekanju paketića ako već poštar nije vaš životni saputnik!

Kada nešto naručite onlajn obradujete sebe, a to je nekad bolje od svih iznenađenja. U periodu čekanja paketića definitivno vas prođe i osjećaj kajanja što ste potrošili pare od struje za novu haljinu i  znate, to što čeka mora doći jer ste već dovoljno sebe tj. svojih para dali za to. Dok za čekanja nečeg drugog nikad nije ishod zagarantovan. I definitivno nadanja, očekivanja i strpljenje ne mogu se namiriti karticom.

(Pronašla sam još par sajtova, čekam neke stvarčice i javljam utiske)

Kada sam u trenucima dokonosti čitala life coach stranice glavne rečenice su bile: “Probudite se! Pokrenite se! Radite, razmišljajte i NE ČEKAJTE, već TRAŽITE!”  To moje traženje najviše se ogledalo u traženju materijala za neke nove suknjice i haljinice, kao i traženju odgovarajućeg modela. Vrijeme koje pokušate da ubijete može biti itekako produktivno i nikad nemojte ljudima reći: ,,Evo, dosađujem se” , nađite zanimaciju makar ona bila i ponovno iščitavanje mojih postova.

Šalu na stranu, dok čekamo da nam se dese neke krucijalno važne stvari, pored nas prolaze rijeke izazova, novih iskušenja i iskustava i  zaluđeni neki izmišljenim ciljem ne vidimo ono što nas instant usrećuje. Danas čujem svi čekaju proljeće… a zar nije proljeće svaki dan kad ne morate da nosite kišobran i ne puva sjever ?

Sjetite se šta vam se sve lijepo desilo dok ste čekali nekog da vas pogleda, da vam se obrati, da vam jave da ste primljeni na posao, unaprijeđenje… To su stvari koje čine život. Ne dozvolite vremenu da vas obmane, niti čekanju da vas zarazi melanholijom. S ove vremenske distance mogu da kažem da sam proživjela neke fenomenalne trenutke kako sa samom sobom tako i sa drugima, nesvjesna tog trenutka, jer sam bila usredsređena na čekanje nekog ili nečeg.

Stvar koju je uvijek dobro čekati jesu sniženja! Za takva čekanja uvijek glasam sem kada ne odlijepim za nekim komadom.  E to vam kažem –  ne čekajte nego kupujte! Ali se ne zadužujte. Čekanje tog nekog IT komada vam  je kao čekanje da priđete nekom super hot frajeru na kojeg otkidate, pa dok se vi nećkate ščepa vam ga druga. Eto, to je moj alibi kad potrošim poslednje pare s kartice, pa onda moram majci da se opravdam. Oo da , i ja sa trideset godina znam nekad da se ogrebem od majke penzionera, možda bi trebalo da se stidim ali za to imam opravdanje – naravno, tako ja.

Ono što znam da ne treba da čekate, jer su vam na dohvat ruke ove torbice koje gledate u mojim postovima, ja sam u njih zaljubljena, one su za sve prilike. Od danas stupa finalno sniženje do isteka zaliha, sa nevjerovatnih 30-40 % popusta. Ne propustite svoj model pred dolazak nove kolekcije.

Posjetite radnju u Podgorici, u Njegoševoj 11, a damama iz drugih gradova omiljenu torbicu moguće je poslati kurirskom službom.

Budite neobične i primijećene, budite Lovely!

Takođe, ako su vam stare naočare za sunce  dosadile uradite što i ja ako nosite naočare sa dioptrijom. (Ove naočare sam nosila u postu Inspiriši se)

Nadam se da vam se svidio ovaj moj malo drugačiji pristup čekanju,  jer uvijek kada sam nailazila na tekstove o toj temi bili su jako depresivni, ubijali u pojam… ali kad odlučite da u svemu nađete nešto lijepo onda i čekanje može biti avantura sa neočekivanim ishodom.

 Tašna – Lovely bag

Suknja  – Milena i Azel krojački studio

Bluza – Zara

Jaketić – Asos

Cipele – River Island

Naočare –  Adja accessorize

Nakit – Aliexpress (sve )

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje