BLOG: Nove ideje – stara Milena

0
3026

Čovjek sa novom idejom je ludak sve dok ta ideja ne uspe. – Mark Tven

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

IT KOMADI : Minđuše – Vesna Ščepanović (instagram  my_way_nakit

Rajf – Angie and me  ( instagram – angienadme)

Bez obzira na ovu čudnu stvarnost koja je unaprijed osuđena na praćenje trendova, rađanje nove ideje ostaje praznik. Ljudima možeš uzeti mnogo toga, nametnuti sve i svašta, ali potrebu da novim idejama osmisle svoj budući život i napoje dušu, ipak ne.

Ne znam da li je moja ideja da pišem ove “dubokoumne tekstove “ ikog mrdnula iz svakodnevice, zamislila, zapitala, pokrenula, ali mene je izdigla iznad učmalosti i dosade koju donosi kancelarijski posao, udahnula zalet mislima, postavila pitanja o kojima mozgam, hodajući, radeći, baveći se uobičajenim stvarima.  Svaki tekst do sada kao i slike su intimna, inspirativna, snažna, nepretenciozna moja davanja vama. Urbana stvarnost umnogome obesmišljava riječ, stil i originalnost, do mjere da nekad poželim da zaboravimo šta smo vidjeli juče, da bih ostala sposobna da vjerujem da će se sjutra desiti nešto bolje, novo.

Starimo, dušo, dan po dan, ali da li u tom starenju i sazrijevamo? Često u sebi pomislim: “Ne možemo se promjeniti, a ostati isti” – iz koje proizilazi druga misao:”Ne možemo rješavati stare probleme na stare načine, kao ni ići ka ciljevima putevima koji nas do njih ne vode… treba krenuti naprijed.” I, naravno, ne možemo dovijeka kukati…

Svima nama dođu dani kada kad se probudimo i pružimo sebi malo samosažaljenja, nije na odmet. Život, kakav već jeste, svaki dan servira nešto novo. No, postoje ljudi kojima je „kuknjava“ stil života… ali o njima nećemo – to je fashion no no!

E sad, kakve to veze ima s mojim outfitom?

Ova kombinacija mi nije ni padala na pamet, ali sam veče prije slikanja iz Platinum beauty-ja, moje oaze ljepote, do frizerke proparadirala Deltom i tu sam naletjela na Sajam vjenčanja gdje definitivno ne pripadam i naišla na moje drage Ange and me.  U razgovoru sa njima za oko mi zapadne rajfić Ana del Rey i odlučim da ga uzmem za fotkanje ali, avaj, s čime ga upariti? Isto neizbježno svratim u Zaru, sretnem sestru koja mi kupi cipele koje sam gledala i gledala, em ih dobijem em su bile na sniženju (mada, da vam kažem, koliko su udobne nisu za više od 16e). I tako dođem kući i od zaboravljene zvončica suknje i majičice koju sam sama šila napravim kombinaciju feniksa.

Eto, potrebno je samo malo i neki mali podstrek da nešto staro oživite i stvarate novu ideju. Žene su najćešće nemilosrdne prema sebi kada ne žele da eksperimentišu, ne samo u modi, nego i u životu, ljubavi, kuhinji, krevetu… Kovertiranje novih ideja samo stvara frustracije.

Izlazak iz sigurnosne zone svega već viđenog  nas skreće u neistražene i uzbudljive predjele sopstevnih  potencijala i mogućnosti. Izvan komfor zone gdje je sve poznato -uštirkano, konstantno istih aktuelnosti skriveno je hiljadu malih mogućnosti koje pokreću jedna drugu i te mogućnosti stvaraju moć. Nove ideje vazda donose neke promjene, a promjene uvijek imaju tu dijagnozu – rizično. Ali vjerujte mi, iluzija nepromijenjivosti  je mnogo rizičnija, tapkanje u mjestu i iste slike vas zatupljuju, rutina je, po mom mišljenju, sinonim za dosadu nekako mi je to sve a la Sjeverna Koreja . Doživotno isti posao, spremni odgovori na sva pitanja, radni vijek u četiri zida sa predmetima i papirima starijim od vas samih, roditelji  koji misle umjesto nas, obezbijeđen luksuz ako se igra po pravilima i momenat kada su vam usta puna tuđih riječi dok svoje mišljenje sabijate u glavi i srcu, pa se pod teretima istih samo gušite… neka vam budu eksponati prošlih vremena. Rađanje neke nove ideje iz ničega ili oporavljanje starih ruševina je, znam, obično slično kao i ovi naši putevi – krivudavi i neasfaltirani sa lošim pregledom, pogotovo iza krivina, ali mora se ići naprijed, budućnost vam nema rikverc… (to vam kaže žena koja misli da bi prije razumjela nuklearnu fiziku nego vožnju), a nema ni neke jake kočnice – jednostavno se mora, a kako ćete ići: strmoglavo, juriti ili polako, staloženo ili tapkati u mjesto i živjeti već nametnuto… na vama je.

Da li ostajemo aveti jučerašnjice, ili postajemo dio sjutrašnjice koju vode nesputan um i slobodan duh, odgovor je koji morate sami sebi dati… a ja vas mogu samo natjerati da zavirite u svoje ormare i da izvučete nešto zaboravljeno, iznošeno i da ga oplemenite nekom novom idejom… Jer, Bože mili, proljeće je, ni  bašta svake godine ne daje isto cvijeće… potrebno je samo da smo malo više opušteni i da imamo hrabrosti za stvaranje nečeg novog, pa neka to nekad bude i buntovno, ali neka bude novo. Jer sve što je novo mora biti i lijepo.

I pronađite svoju novu boju – za mene je to ova žuta. Neko će reći boja ljubomore, a ja ću za javnost reći NIJE TAČNO,  ja nikad nisam ljubomorna – a u sebi ću i ovog proljeća sagoreti od ljubomore, ali to je tajna.

Svaka smjela ideja u početku izgleda kao ludost – rekao bi Gete, a ja vas pozivam da sa mnom poludite od boja ovog proljeća… Uradite sa svojim životom ono što proljeće učini sa zemljom: ušareni i oveseli jednolični i zaprljani svijet.

Kaput – Aliexpres

Suknja i bluza – Made by me i Azel

Rajf- Ange and Me 

Ogrlica – Top shop

Mindjuse – Vesna – My way

Cipele – Zara

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje