BLOG : Njoj je trideset i neka

0
4175

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Šminka – Beauty point Hotel Hilton (ins. beauty_point_hotel_hilton )

Lokacija – Hotel Hilton – Sky bar 

Instagram : milena_p_

IT KOMADI : Ljubičasta haljina 

U nedelju sam napunila 31 godinu.

Neklasično blogerski sam ga provela sa svojom porodicom, bez balona, fotografa…

Rođendani su baš zeznuta stvar.

Sumiraš. Analiziraš. Sumiraš. Shvatiš i šta ti nedostaje i ko ti nedostaje.

Ovaj post neću posvetiti sebi i tome koliko sam divna i krasna i koliko se fenomenalno osjećam, jer imam trideset. Postoji jedan post po društvenim mrežama koji se uveliko šeruje kad napunite 30.

Iz iskustva ću vam reći da posle tridesete, ukoliko se, kao ja, niste udali i stvorili porodicu tj. od života uradili ono što ste željeli, za svaku narednu odluku se preispitujete, imate manje hrabrosti da uradite neke ludosti (ali ipak imate), više razmišljate o posledicama. Za sve mi treba neki motiv više i iz inata više ne radim ništa, a vjerujte mi, inat mi je bio pogon i katapultirao me u mnogo dobrih stvari, ali i onih posle zbog kojih sam izgovarala “to  mi nije trebalo”. Zato ako ste mlađe, činite što vam je drago, jer ćete posle paliti samo na guranje.

Za svoj  31. rođendan sebe sam častila najljepšim poklonom – ODLUKOM  da preoblikujem svoje misli i tijelo.

Nekada nisam ovako vesela i pozitivna, kao tipična riba, pa još i dupla, sklona sam tome da me jednostavno nema, ali sam odlučila da podvučem crtu i mijenjam neke stvari u svom životu.  Priznaću vam da je i nedostatak šećera (za rođendan nisam ni probala tortu ) uzrok mog malog pada raspoloženja, ali ne odustajem).

Uz tretmane s  kojima ste upoznati, krenula je i promjena ishrane (neodustajanjem kad me vaga ne obraduje). Možda ne ide brzinom kojom sam se nadala (smršajte 15 kg za 7 dana),  ali jednostavno za sve treba vremena, tako da moje dame koje ste krenule na dijetu pa za 15 dana ne izgledate kao Naomi: ne odustajte.

Onda sam odlučila da svaki dan započnem  sa „dobro jutro, ljepotice” ispred ogledala.  Možda vam zvuči narcisoidno, glupavo i tupavo, ali ta afirmacija je mnoge žene koje danas prate milioni kao motivacione govornike, podigla sa dna. Kad  promjenite poglede na svijet i svijet promjeni odnos prema vama. Nezadovoljstvo sobom, okolinom i ljudima dolazi isključivo od nas i sve je to iz glave. U mojoj glavi je i bilo tada ,,Ja bez voća živjeti ne mogu” pa evo guram treću sedmicu da ga nisam ni okusila, ni voće ni slatko, sve se može kada sebe ubijedite da je to dobro za vas.

Onda sam odlučila da svoju kovertu „za crne dane” gdje sam odvajala od svoje mrčenice preimenujem u kovertu za “srećne dane”. Ako čuvam za crno – crno mi se i piše, ovako ću znati da ću kad tad moći sebi da priuštim nešto lijepo.

Odluke su najbolji poklon samom sebi, jer sve se podere, iscijepa, isfleka, samo obećanja koja damo sami sebi – nikad. Koliko ste odlučni da istrajete za poboljšanje boljeg sjutra toliko ste odlučni i u stavovima prema drugim ljudima. Mijenjanje sebe je dugotrajan proces koji je sam po sebi cilj, ali odluka koju donesete ulaskom u taj proces neka bude instant, sad , odmah bez odlaganja  i obavezno častite sebe za to.

I počnite sa raznim afirmacijama (malo guglajte), rečenicama kojima ćete svoje negativne misli kanalisati  u nešto pozitivno, za vas posebno… Recimo za 31. rođendan kada vam toliko ljudi poželi sve najljepše u životu i sve je tako cvjetno i šareno  – kada krenete da legnete u krevet sami ( jeste, djevojka od 31 godinu, sasvim je normalno da sama ne ide u krevet) umjesto da se ubedačite, vi kao ja lijepo izgovorite „ Živjela sloboda”  iako, pravo da vam kažem, meni ovu moju niko ne brani.

Pored te afirmacije, odlučila sam nekim ljudima izgovoriti „ Milena ovdje više ne stanuje”. Objašnjenja bez. Baš kao Keri u Sex & City , onako odlučno i drčno .

E sad, kakve veze to ima sa ovim mojim fotkama  i autfitom?!

Ova ozbiljna faca k’o da sam na strijeljanju ili u tripu ,,nema mi ravne”  je sušta suprotnost od moje haljine-kardigana „ Ajmo u disco” i u suštini najbolje opisuje mene. Žena  krajnosti.

I sva sam ljubičasta– ljubičastu vole žene koje imaju prošlost, pored toga što je boja otmenosti, a smatra se i “kraljevskom bojom”. Ženstvena je i romantična, podrazumijeva luksuz i imućnost, obilježava jedinstvenost i unikatnost. Zar vam se ne čini da je to baš moja boja!?

Kad  kažem ,,žena koja ima prošlost” mislim na žene koje su bila očarane i isto toliko puta i razočarane, a ko nije patio, taj nije ni živio. Samo emocionalni invalidi uvijek izlaze iz veza kao pobjednici i samo oni znaju kako je teško ponovo krenuti ispočetka i koliko je taj zalet svaki put sve moćniji i dinamičniji.

E, pošto sam do sad na svoju prošlost (pritom, kao i svaka žena mislim na prošle ljubavi) gledala kao nećemo o tome, sad sam odlučila da joj dam poseban šljokasti sjaj i da pored stomaka, bicepsa i butkica i nju spakujem. Svi ti mesnati i suzama isprani tegovi prošlosti vas koče ma gdje krenuli. Prošlost mi je dala dovoljno materijala i  došlo je  vrijeme da se oblikujem i psihički i fizički i ta moja odluka je stupila na snagu  i to je najljepši poklon koji sam dobila za rođendan, pored svih divnih poklona koje sam dobila.

Ovaj post ću završiti stihovima nikšićkog benda  VIII2 – “ SUPERMEN “, a čijim se spotom skreće pažnja na problem raka dojke… ( jer za prave odluke pa i posjete ljekarima ne treba da se čeka svjetski dan ).

Njoj je trideset i neka godina, 
Još drži svijet pod nogama…

Haljina i mindjuse – Moja malenkost

Cipele – Asos

Narukvica – No brend

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje