BLOG: Neke je želje ljepše ne ostvariti

0
1824

Da mi se ta želja ostvarila, moj život bio bi potpuno drugačiji. Kada gledam taj dio mog života trenutno je baš onakav kakav želim da bude. Zašto sam onda željela nešto drugo? Zašto sam godinama čekala nešto drugo? Zašto sam se nadala do poslednjeg trena da će se to i ostvariti? Zašto ta nada i dalje postoji?

Zato što nam razum i srce u životu najčešće nemaju isti stav. Rijetki su trenuci kada oboje žele isto. Zato je najteža odluka u životu: da li poslušati srce ili razum? Za razum – uvijek znamo da je u pravu, jer stvari posmatra racionalno. Srce zna da pogriješi. A te greške su na kraju one greške koje volimo. Greške koje su nas nečemu naučile. To su greške koje nas vode kroz život i koje nas čine jačim. Uglavnom mi srce nije bilo u pravu. Zato i imam toliko toga da ne zaboravim.

Život nas tjera na istraživanje, na skretanje u mnogo krivih puteva, da bismo našli onaj pravi. Samo se postavlja pitanje ko je spreman da u životu pređe toliko krivih puteva. Što smo spremniji da ih pređemo više, to ćemo na kraju biti sigurniji da smo na pravom putu. Svi smo različiti. Svako od nas ima drugačiji prag bola i tolerancije, ali što vam je prag bola jači, to je kasnije vaša sreća veća.

Zašto sam htjela da idem tim putem, kada sam sada na pravom?

Zašto je neke želje ljepše ne ostvariti?

Kada iz ovog ugla gledam, ta želja bila je lijepa samo za željeti, ali ne i za ostvariti. Ostvarenje te želje donijelo bi mi sreću na jednoj, a prazninu na drugoj strani. Mnoge stvari se u životu prosto ne poklope. Na primer, kada vi ne igrate glavnu ulogu u svom životu… da, i to je moguće; kada prepustite drugima da odluče umjesto vas, kada vam suze izbor, kada ne prihvataju vaš odabir, vaše želje… Tada vam, ti isti ljudi smanjuju broj onih puteva kojim možete proći.

Na svakom putu ćete naići na sreću, samo je pitanje da li ćete je prepoznati u pravom trenutku. Uglavnom – nećete. Ali kada se dosta ispromašujete, onda ćete prvu sreću koja naiđe veoma ozbiljno shvatiti. I treba da je shvatite tako. Jer svaka sreća može da bude prava. Sa svakom srećom budite uvijek isti, uzbuđeni kao na početku, svakog dana gledajte na nju kao da ste je tek zgrabili i budite svjesni da imate nešto što vas čini radosnim. Tuga nas uči i čini ovaj život teškim, a ujedno i zanimljivim. Tako je i sa srećom. Sreća može biti velika isto koliko i tuga. Zato se ne smijete prepustiti ni jednoj ni drugoj.

Život je zanimljiva igra, koja nam pruža milion mogućnosti i duplo više propuštenih prilika i razočaranja. Da sam tu želju ostvarila, sada bih bila neko drugi. A baš sam željela da budem ovo što sam sada. Zato je neke želje ljepše ne ostvariti.

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje