BLOG: Nedelja, Sunce, Sreća

0
1638

“Life is a Sunday morning.”

Nedelja je poseban dan.

Zavisno od perioda i grada u kom sam u tom momentu živela, drugačije sam je doživljavala.

Novosadska nedelja znači prepodnevna kafa sa drugaricama, porodični ručak,  popodnevna kafa sa drugaricama :), bioskop, ili nekada davno zimsko klizanje na Spensu a letnja šetnja preko keja do Štranda, pa Fruskogorskom nazad do centra.

Nedelja u Milanu. Čudan, miran dan, zatvorene radnje i supermarketi, što je uglavnom za nas studente značilo ručak u uvek otvorenom kineskom restoranu i riso Milanese, ispraćen mnogobrojnim kafama i pokušajima da nedelja bude jedan od najproduktivnijih dana za spremanje ispita. Ukoliko ipak odlučimo da nedelja i nije savršen dan za učenje, onda je to tramvaj 15ica do centra, šetnja do Castella, sladoled u Grom-u, i za  divan kraj dana apertivo na Breri.

Nedelja u Parizu. Inače prezauzet saobraćaj i užurbani Parižani nisu u planu nedeljom. Kej uz Senu postaje zatvoren za saobraćaj, a isključivo otvoren za bicikliste i šetače. Obale Sene postaju mini piknik lokacije, parkovi prepuni parova i porodica, a terase restorana savršena mesta za upijanje sunčevih zraka.

Ključni sastojak za ovakva uživanja je naravno sunce! Energija, radost, opuštanje,dobro raspoloženje je ono što za mene znači sunce.

Takva je bila ova osmomartovska nedelja u Parizu. Iako ne po datumu, proleće je juče ipak svratilo u Pariz. Izabrala sam šetnju od Saint Michel-a do Nacionalne biblioteke, s obzirom da je ta strana keja ipak manje poznata turistima, sa kratkim svraćanjem na krov arapskog instituta za par lepih panoramskih fotografija. Prepuni kej, sedenje na ivicama bedema sa nogama skoro u vodi, ispijanje kafa i vina, biciklovi, skejtovi i trotineti, mali plesni teatar, jedan sveže venčani par, grupa preraspoloženih exchange studenata, mostovi, vožnja brodićima, plivanje na bazenu uz Senu, studentska pauza za sunčanje ispred nacionalne biblioteke i konačno, kafa za kraj šetnje, pregledanje fotografija i sumiranje utisaka.

Ovako je izgledao prvi pravi sunčani pariski dan u ovoj novoj 2015-oj godini. Nadam se da ćete ga jednako lepo doživeti kroz ove fotografije kao i da je ovaj 8. Mart bio i za vas jedna jednako posebna nedelja.

Uživajte !

Mlle M <3

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje