BLOG: Kada snove uzmeš u svoje ruke

1
2745

Kao novi član portala Modni Ritam, moram vam prvo reći da sam veoma počastvovana što ću pisati za ovaj divan tim i za sve vas koji volite da čitate njihove postove.

S obzirom da mi je ovo prvi post, pisaću vam o sebi i svojim idejama, kojih je, moram priznati, iz dana u dan sve više. Još od malena sam se pronalazila u modnom svijetu. Sa samo tri godine sam birala šta obući, koje boje mi se slažu, kasnije se to iz boja pretvorilo u dezene, pa onda i u materijale, a danas se naravno vodi računa o svakom detalju.

Takođe, uvijek sam bila svestrana. Jedno vrijeme sam se bavila odbojkom, karateom, baletom, a posle i manekenstvom, ali mi se uvijek više dopadalo da nosim svoje kreacije nego tuđe. Tako sam poželjela da kreiram za sebe. I polako je to počelo da se ostvaruje.

Mnoge djevojke kada su vidjele moje haljine, pitale su me da šijem i njima. Ali moje mišljenje je da kada bih to uradila pretvorila bih ovo u posao, a to nikako ne bih željela, barem u ovom trenutku, jer ovo je moja ljubav, a  s obzirom da je tek početak kreativnog procesa i mašte, mislim da treba još puno vremena dok se izrodi posao, jer ne želim to da radim samo da bih radila i da se zovem ‘kreatorka’ kao i mnoge u nizu. Želim da moje kreiranje bude nešto više od toga, nešto što će se istaći iz ove grozne mase kakva smo postali i nešto što će se prepoznati kao posebno, i što će se cijeniti i na svetskom nivou.

Takođe, smatram da je ljepota u jednostavnosti. Samim tim, sve što sam šila, šila sam jer nisam mogla nigdje kupiti, a željela sam biti posebna. I time se uglavnom uvijek vodim. Smatram da ne treba slijepo pratiti modne trendove, jer ne izgleda na svakome sve lijepo pa koliko god bilo ‘moderno’. Trendovi se svakako trebaju propratiti, ali ne po svaku cijenu. Već u svemu treba dodati i svoj lični pečat. Da to istovremeno bude trendi ali i jedinstveno, posebno, nešto što će natjerati druge oči da zastanu kada vas vide, jer je to nešto što do sada nisu vidjeli. Ili možda čak i jesu, ali na skroz drugačiji način.

Željela bih da budem inspiracija mladim djevojkama, i trudiću se da uvijek prikazujem samo prave vrijednosti, da bi mlade djevojke u moru nemorala, imale i nešto pametno da nauče, barem od mene, koliko god to mogla.

Pomenula bih i My Dream Atelier koje su već duže vrijeme, osim moje najbolje podrške i prijatelja i umjetnice koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovo su njihove ručno rađene krune, koje su me očarale svojom bajkovitošću. Svaka priča priču za sebe. Plava i crvena kruna su iz njihove Art Couture kolekcije. Plava se zove – Royal Blue, a crvena – Garnet Reverie. U pitanju je kolekcija teških statement komada gdje izrada traje dvadesetak dana, jer se sve ručno šije. Zlatna je iz kolekcije Queen i ona je takođe statement komad ručno šiven, ali nešto nosivije forme. Estetski kriterijum je na njihovom maksimumu i originalni dizajn je apsolutni izraz u izradi.

P.S. Nadam se da ćete uživati u mojim postovima, kao što ja uživam dok ih pišem.

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje