Da li je i koliko zaista, veganstvo pružilo mogućnost da proširiš svoje vidike, promijeniš loše navike u životu i slično?

– “Dadada! Veliki izazov koji je postao jedna od mojih najboljih odluka. Potpuno drugačija percepcija stvarnosti i još jedan pokazatelj koliko smo svi međusobno povezani i koliko malo fali da živimo u empatiji i miru”.

Lejla obožava da eksperimentiše u kuhinji, da istražuje nove ukuse. Kako kaže, to je smiruje i ispunjava. Najviše od svega, voli da isprobava sirova jela, jer joj za to treba mašte. Na društvenim mrežama prati FullyrawKristina, koja joj je inspiracija. “Gotovo da sam maher u spremanju smutija koji su mi nezaobilazni doručak u posljednje dvije godine“, ističe Lejla. Između ostalog, sprema pašte i kuvane i sirove, ali voli i pite, voli sve vezano za hranu. Teško se odlučuje za omiljenu.

Dok sprema super brzi slatkiš, koji je, vjerujte mi na riječ, zaista ukusan i za preporuku, željela je da poruči drugim ljudima da se probude. “Ne prihvatajte nešto jednom naučeno kao jedinu istinu, sumnjajte u sve, rušite zidove i budite mrvicu saosjećajniji“, za kraj je poručila Lejla.

Za super brzi zdravi slatkiš, potrebno je:
– 5-6 urmi
– 1 banana
– kakao

U blenderu sjediniti sve sastojke i po ukusu dodati neko voće, moj izbor bile su višnje 🙂

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje