BLOG: Da li je realnost ubila romatiku?

0
1486

 

 

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.burzan

Hair and make up –  La Pulchra – Institut de Beaute Podgorica

Lokacija – Restoran “VOLAT“- Šetalište Iva Vizina Tivat ( inst /restourantvolat)

Čaša dobrog vina, ušušuaknost u toplo, zagrljaj, bura (jer smo deficitarni sa snijegom), nešto kao ljubav Elizabeth Taylor i Richard Burton, čas nam je toplo, čas nam je hladno, obavezna ljubavna lektira, zima. Zima je romatika. Zima je vrijeme za romatiku koju smo ubili u trci da budemo vamp žene, da izgledamo savršeno, poželjno, utrenirano.

Romatika je individualna stvar, nekome bitna, nekome ne, nekome smiješna, nekome vodilja ili izduvni ventil, kao meni. Možda je meni raspored zvijezda takav da kad god imam neku nultu fazu u svojoj glavi sebe zamislim u nekom romatičnom scenariju, lansiram se i tako na trenutke zaboravim… vječiti sanjar, maštalica, tvorac neobičnih događaja, mađioničari koji od sivila prave vatromet. U jurnjavi za biti in, biti u trendu, biti seks bomba, biti senzacija, zaraditi novac, biti pametan, zasjeniti , zaboravili smo male trenutke kada smo senzacija sami sebi, kada je potrebno samo sebe zasijeniti svakog “običnog” jutra, da je važno samo sebi ugoditi, čašom čaja ili vina pored nekog kamina u neka četiri zida dok napolju, grmi, sijeva, sjever nosi…

Nedostaje mi romantika. Vjerujem da nedostaje i ostatku svijeta. filmovi, serije, knjige, pa čak i moda se vraćaju u neka davna vremena kada je sve bilo mnogo jednostavnije i bez mnogo nijansi, ali uvijeka tako “glossy”. Kada nije bilo virtuelne stvarnosti (čiji sam dio i sama) i kada su se ljubavi rađale i opstajale uprkos nestašici i siromaštvu.

Koliko smo žedni romantike, i koliko smo spremni da zamrznemo kosmos i prekidač podesimo na “romatično” pokazuju mi preko hiljadu žena koje svakog dana u 11h ostave sve svoje obaveze, suđe, peglu, hemijsku, tastaturu i presele se na Draganin profil(Dragana Pribilović –  cvijet iz kamena ) čitajući njene predivne priče. Koliko smo žedni romatike pokazuju nam i sve češća uređenja domova, prerano kićenje jelke, samo da bismo od svijeta ukrali neke romatične trenutke koje ostavljamo za sebe.

I nekako mi se čini da je ljude u zadnje vrijeme stid da pokažu tu svoju romantičnu stranu, da svi pucamo nekim samopouzdanjem, želimo ostaviti utisak da smo nesalomljivi, nikad ranjivi, da smo stijene i onda ipak uhvatimo sebe da zaplačemo nad nekom romantičnom scenom, čitamo romantične ljubavne priče, vapimo za nekim filmskim scenama uz čašu vina za vremenom kada je snijeg bio povod za šetnju, a ne za ostanak u kući. Kada je sunce mamilo osmijeh, a ne pravilo bore… Kada je zagrljaj bio bogatiji od punog novčanika, kada vas je pogled bolje nahranio od najelitnijeg restorana, kada je milovanje najtoplije grijalo.. I često se zapitam da li nam je bankovni račun ubio kupidona? Jesmo li zaboravili da nekad svoj odraz pogledamo u vodi ili nam je selfi kamera zaslijepila um?  Je li iskreniji onaj osmijeh koji uputimo nekom dragom licu ili onaj sakriveni od svih kad nam stigne neka poruka?

U želji da oživite romantiku moja topla preporuka je vikend pored mora uz čašu dobrog vina i fenomenalnu hranu u restoranu “Volat” i što da ne obucite svoju najelegantniju haljinu… iznenadite sebe i sve oko sebe… i obavezno čitajte Draganine priče. Probudite proljeće i leptire u vašem stomaku, dok je napolju melanholija zimske čarolije.

Dress – Marina Rinaldi

Shoes – Manolo” Blahnik

accessories. Aliexpres

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje