BLOG: Čime vi zavodite?!

0
5195

dsc_0001-2

dsc_0001-8

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Šminka – Studio style (Bulevaru Džordža Vašingtona 3/V) fb-studiostylepg ; instagram -studio_style_pg )

Instagram : milena_p_

Facebook  – https://www.facebook.com/MontenegroFashionSpark/

Odlučila sam da poslednji post za ovu godinu bude posvećen onome čemu teže sve žene, ciljano ili ne, a to je –  SEKSIPIL!

U špilu životnih karata seksipil je vrlo tražena karta, ona koju pametne žene čuvaju za pravi trenutak, naivne i ne znaju da je koriste, a brzoplete je odmah ispucaju.

Svi mi imamo različito poimanje seksipila koje, po mom mišljenju, najviše zavisi od vaspitanja, intelekta i okruženja. Za mene seksipil predstavlja sofisticirani adut obrađen najskupljim emocijama i iskustvom upakovan u uredno žensko tijelo koje zrači energijom koja plijeni i i privlači pažnju. Ako bih morala da ga lociram, mislim da se i kod žena i muškaraca seksipil vidi i stvara – u očima. Tu nema fejkiranja, pa ni ako stavite sočiva u boji, vještačke trepavice ili uokvirite nekim super naočarima – seksipil boravi u pogledu.

Seksipil ne možete sakriti, to je nešto što je urođeno. Sigurna sam da ste i vi sretali  žene koje su rođene kokete, zavodnice i u šlafruku i papučama, i u prodavnici, i na proslavi … one zavode život. Ne muškarce, ne žene  – već život. Ja im se divim – to je dar od Boga. Istorija poznaje niz takvih žena koje su glasom, stasom i pojavom obarale s nogu i ostavljale bez daha. Seksipil je energija – vatra.

U ženskim krugovima se često pokreće priča kako žena koja nije toliko lijepa oko sebe ima toliko muškaraca koji joj se dive, žena koje bi (otvoreno ili potajno) bile kao ona, i koliko god analiziranja bila opsežna i detaljna – odgovor uvijek izostane. Ako ste i vi jedna od onih žena: (pretpostavljam da ovo muškarci ne čitaju) kako to da ONA oko sebe ima armiju muškaraca, kako joj se svugdje vrata otvaraju, kako ona sve postiže bez imalo truda (vjerujem da je ovo floskula ženske sujete), kako oko sebe ima čopor žena koje su zainteresovane za svaku njenu riječ i upijaju svaki gest jednakim iščekivanjem, a ti sama smatraš da si duplo iznad njene  lige; onda znaj da ono o čemu ti misliš danas i razlučuješ na sitne detalje, ONA ima bez ulaganja i najmanjeg napora, sa tim se rodila, to joj je u genima – to joj je u krvi. Seksipil se ne da definisati, ali se i žmureći vidi i osjeti . Ili ga imaš ili ga nemaš – tu nema sredine.

Svi mi težimo biti poželjni, i to nema veze sa suprotnim polom. Sve mi imamo neke male trikove i super je kad ti trikovi nisu neke krucijalne transformacije. Kada želimo vještačkim seksipilom privući pažnju –  ispadamo smiješni.

Od one sam vrste žene za koju kažu da zrače harizmom, a ne seksipilom, da harizmom privučem pažnju( i kad treba i kad ne treba – dodala bih)  ali i ja, kao većina žena, imam te momente kada bih da izgledam baš WOW. Ti moji WOW  outfiti su u nekom ranijem periodu bili “Što golija – to Bogu milija”  , tako da… oprostite mi moju ružnu (nonfashion) prošlost.  Takođe sam mislila da što šljokičavija u grad izađem to ću biti zapaženija, pa se sad uopšte ne čudim mom drugu koji je znao da prokomentariše: “Mike, kada tebe sretnem pomislim da je Nova godina!”

O dekolteu neću da pričam, to mi je bio glavni adut. Sreća moja što sam na vrijeme postala svjesna svojih butkica pa nisam imala potrebu da ih pokazujem. Dekolte je bio dovoljan za ostvarenje cilja  “kako vas zapaziti u gradu”.

Kad sam postala svjesna svega toga?  Hm, ne znam da li je to bilo kad mi je do mozga došlo da mi je to donijelo više muke nego zadovoljstva,  ili kada sam postala svjesnija sebe i svojih pravih kvaliteta. Truditi se da budete ono što niste je jedini slučaj u kojem trud ne garantuje uspjeh. Seksipil je rezultat konstantnog rada na sebi pa možda nekako malo i ispravite taj gen koji vam nije urođen, u iskrenom prijateljstvu sa samim sobom, u prijateljstvu sa onim mračnim i sujetnim dijelom svoje podsvijesti… e tu  je ključ uspjeha. Treba imati balans između svih nijansi crvene koja teče našim venama i znati kad vatru treba sačuvati u očima i čuvati je za neko ledeno doba. Ne treba sve ispucati odmah i na svakog.

Kad je u pitanju moj outfit u ovom postu, šta da vam kažem, očigledno sam htjela da se prisjetim svoje mladosti- ludosti pa su tu i dekolte i šljokice … Rekla sam Radoju da izgledam kao da mi je neko u sred noći javio da je poplava. pa sam ogrnula džemper i obula gumenjarke. Kad je stigla ova haljina sa Asos-a majka mi je  prokomentarisala: “Ovo samo u spavaćoj sobi da nosiš!”  Pokušaću sakriti ove slike od nje, jer svaki put kad vidi ovu haljinu voli da me podsjeti da nisam starleta već državna službenica od 30 godina i da me nije školovala za ovo.  Volim njene komentare (ma šta volim: OBOŽAVAM) iako me izbaci iz takta, a prilično često i iz onog što obučem jer me i obeshrabri.

Nadam se da vam nisam puno vremena oduzela… Lijepo mi se provedite za praznike. Nisam imala novogodišnje postove i predloge, ali preporučujemValentinin blog i njene fenomenalne haljine, pogledajte kako je ona to upakovala.

Vidimo se u novoj godini sa puno noviteta!

Haljina –Asos

Džemper – Zara

Čizme – Asos

Ogrlica-  Dvije spojene s aliexpresa

Choker Ameli nakit

dsc_0001-3 dsc_0001-4 dsc_0001-5 dsc_0001-1 dsc_0001-7

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje