BLOG: Čestitam LJEPOTICE!

0
4557

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

Facebook  – https://www.facebook.com/MontenegroFashionSpark/

IT KOMADI : Tašna : Lovely bags  ; Instagram : lovelelybagsmontenegro ; lovely1bags 

 

Gotov je još jedan Dan zaljubljenih.

Dan kada je online populacija podijeljena između hejtovanja i slavljenja, kao i za sve, između ostalog.

Moj stav o tome je jednostavan – kad sam srećno zaljubljena slavim to onako spontano, jer navodno “niko tome ne pridaje značaj” . Kada nisam zaljubljena srećno, volim da uživam gledajući parove koji isijavaju LJUBAV!  Ja, eto, u svom okruženju imam ljude koji za mene predstavljaju vjeru u ljubav, onu iskrenu, pravu, dječju, nesezonsku, bez roka trajanja.

Elem, možda ste očekivali da post posvećen 14. februaru usmjerim ka ljubavi i crvenoj boji, ali ja ću danas da se osvrnem na sve one žene koje su same.

Od onih sam koje samoću ne doživljavaju kao ponor u depresiju bez dna. Mene samoća osnažuje, punim se energijom ćutanjem i maštanjem. Sebi sam stvorila tu privilegiju da mogu da se začaurim u svoja četiri zida i ne radim apsolutno ništa – već meditiram, koketiram sa svojim maštanjima, baškarim se, sa samom sobom sazrijevam…  Neko bi, možda, sa strane pomislio da sam luda, ali ja se u tom svom ludilu tako dobro zabavljam da to riječi ne mogu opisati. Moderno  rečeno: ja sam life coach samoj sebi – jer su ovi današnji mnogo skupi. Živim u ubijeđenju da je život lijep onoliko koliko si ti spreman da budeš lud i hrabar i zaista se trudim da samu sebe zabavim, da mi ovaj život ne prođe uludo. Mislim da život mora da se domašta, jer je stvarnost tako sivo -“Sumorna” Radoje Dakić.

Poslije niza loših izbora (vođena onim ” Znam te, greško, kad si dobra ideja bila”) u kojima se sam se odlično osjećala, odlučila da nađem sama sa sobom ličnu sreću u kolektivnoj nesreći i depresiji, i to vrlo lako. Prvi i osnovni savjet je da zanemarite priče koje dolaze do vas, a ne tiču vas se. Ja sam se, recimo, u par navrata osjećala kao mitološko biće dok slušam legende o tome šta se sve desilo a da sam ja bila „tu”, ko sam u stvari „ja” i kakva sam „aždaja” , da ne kažem vještica. Nekad su me te priče u srce gađale i bacale u depresiju, ali vremenom postajem sve sigurnija u svoje odluke, bilo da su loše ili dobre, i bitno mi je samo jedno – da sam sve to  do sada dobro sažvakala i svarila,  i kad čujem još neku novost o sebi zapitam se da li CIA i BIA imaju neki moj dosije, ili samo dokone ženice naše male učmale kasabice.

Drugi savjet je da se u periodu asimilacije sa društvom okružite ljudima koji nisu energetski vampiri, koji ne projektuju svoje nezadovoljstvo na vas kako ne bi morali da se dodatno angažujete na obnavljanju te energije. I da, ne puštajte svakog u kuću.

Treći savjet je da nastojite da što više vremena provodite sa djecom, to je najljepši vid punjenja baterija, za taj moj  mini refreshing zaduženi su mala Lara i jedan Brajan.

I poslednji savjet je zapravo misao koju sam uvrstila u “10 postulata po Mileni “, a glasi: “Mislim da neke misli treba da ostanu u mislima. Dakle, ne pucajte pred svakim svoje emocije, mišljenja, zapažanja …jer nekad možete bespotrebno raniti nekog ili k’o bumerang ucmekati sami sebe. Radite na sebi i mislite u sebi , o svemu, svakome  i svačemu.”

“Nek rad na sebi bude putovanje, a ne cilj,” – Ana Bučevac.

Sve ovo što vam napričah je put do osnaživanja sebe samog, jer tako osnaženi preživljavate sve praznike, rođendane, sunovrate, kišu, so i more .. ako već nemate tu sreću da vas neko uhvati za ruku i kaže “Sve će to biti OK“ ( a da to nisu mama i tata). Ljubav jeste pokretač i ova moja priča o samoći i uživanju u istoj nema za cilj da bude dovijeka tu, jer nisam neko ko vidi sebe sa hrpom modnih magazina, u plišanom bade-mantilu, krznom okruženu čoporom mačaka i muštiklom. Neko sam ko ne autocenzuriše emocije da bih stvarala po difoltu savršenu sliku Milene kako bih zavarala glamurozni internet svijet. Samoća je, za sada, moj karmički  nametnut  izbor i ja dajem sve od sebe da ga učinim i najboljim.

Ako mislite da moj današnji post nema nikakve veze sa modom – varate se…  Milena povezuje sve i svašta. Moj – nazvaćemo ga ,,kaput”- sam sašila uz pomoć, i to baš u periodu kada je počela moja spoznaja uživanja u ponovnom upoznavanju sebe. Ideja je  bila spontana i od nekog kaputića koji možete naći svuđe da kupite (moj predlog je Cotton) nastao je ovaj fratar (katolički kaluđer) kaput. “Imam tri i po metra materijala”,  rekla mi je JULIJA , a ja sam se složila da sve to ode na mantil. Vrlo praktičan kad želite da vas niko ne vidi (mada, s mojim gabaritima-teško), ali praktičan ukoliko nećete vi nikog da vidite. Trebalo mi je nešto ušuškano i toplo da mogu da se nabundam ispod a da to ne izgleda – kao svaka druga. I poslužio je svrsi.

Ispod je moja omiljena New look haljina – spoj elegantnog i robusnog je, ustvari, spoj mene same. Hodajući nesklad – pokretni zveckavi haos. Kad je nakit u pitanju dozvolim sebi pretjerivanje. Kad se uzdržavam od hrane, e vala od nakita neću!

Za bijeg od svega tu je moja Lovely bag … Velika, praktična za sve stvarčice koje su mi potrebne da preživim haos dana. U nju stane sve, i karmin, i parfem, i svi ovozemaljski planovi.

I tako, moje drage dame koje ste na Valentina same, a nemate novca da kupite Valentino cipele, ne očajavajte… još uvijek imate sniženja, kupite cipele za 10 eura, kao ja, puno samopoštovanja, očarajte sebe i sve oko sebe.

I okrenite se iza sebe, zapanjite se sopstvenom iskrenošću, zbrojite sve uspone i padove i poput Milene, dođite do zaključka: “Wow, kakva luda avantura iza tebe, a kakvi novi čarobni trenuci ispred, ČESTITAM LJEPOTICE! “

I budite srećni svaki dan, imate razgoga za to, vjerujte mi.

Jer, postoje tu u našoj blizini neka hrabra djeca koja se bore za još jedan dan života, postoje neki nadroditelji koji noćima ne spavaju u konstantnom strahu da li će i koliko grliti svoje čedo… Oko nas žive neki istrajni borci, a u toj borbi i mi im možemo pomoći. Jednostvavno. Večeras u 20h počinje prvi TELETON kod nas.

“Pozivamo građane da učestvuju i doniraju novac tako što će 15. februara od 20-23 sata sa fiksnih ili mobilnih telefona, bez razlike, pozivati broj 1511. Svi razgovori sa poznatim ličnostima biće ograničeni na dva minuta i time građani doniraju dva eura u fond. Takođe, moguće je, počev od 7. februara, slati sms sadržaja 5 na broj 14543. Poruka košta euro i novac ide u fond. Pozivamo i sve kompanije da doniraju novac za zajednički fond i postanu dio prvog crnogorskog Teletona. Novac kojim će upravljati fondacija “Budi human” ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica. Uplate će, isključivo ići na račune klinika koje budu izdavale fakture na ime fonda, uz prethodni dogovor i komunikaciju klinike i fonda”, navode organizatori Teletona.

 Kaput – made by me i Julija Nikčević

Haljina – New look

Čizme – Asos

Torba . My lovely bag

Nakit i naočare – Aliexpres

Ukras za kosu – Zara


OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje