BLOG: Beskraj

0
1515

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Instagram : milena_p_

MAKE UP – Marija Andjelić ( instagram : bellezza_make_up )

IT KOMADI :Tunika;torba i ogrlica – butik Allure 

                          Facebook : Allure italian fashion store ; Instagram : allure_podgorica

 

Dugo sam dumala  koja bi tema mogla biti adekvatna za ove fotke…

        Postoji li išta što bi moglo da parira ovom plavetnilu koje je ovjekovječio Radoje? Uvijek najbolje ispadnu neprobane kombinacije, nešto što uradim, eto, reda radi.

Zapravo, ova tunika iz butika Allure je bila presudna da kombinacija bude plava. U planu sam imala drugu suknju, ali kao svaka „živiš u oblacima mala”,  negdje sam je zagubila, tj.  nakon prevrtanja kompletnog stana, sjetih se da mi je ostala u toplini roditeljskog doma.

U prvoj verziji željela sam da ovaj post posvetim horoskopu tj. mom horoskopskom znaku i natalnoj karti, ali sam skapirala da ne znam kako bih vam objasnila moj mjesec u Raku kojim opravdavam svoju emocionalnu, intuitivnu, ćudljivu i maštovitu ličnost. Osobe kojima je mjesec takođe u znaku Raka razumiju moju empatiju i to što sam veliki romantik i ranjivo biće čija je duša okean emocija, a koju jedino okrepljuje porodica i toplina poriodičnog doma. Taj mjesec bih išibala i kad počnem kuknjavu da se nikad neću udati, da  me “sve snađe”. Ali zato me Venera u Ovnu  čini jako strastvenom i impulsivnom osobom sa prenaglašenim entuzijazmom. Da kad svojeglavo krenem u ambis, proradi Uran u XII kući i kad me baš negdje sve mi lijepo krene… I mogla bih tako u nedogled, ali zapravo ono čime bih vam najviše mogla opisati sebe, tj. boja koja opisuje ribe je (a ima veze sa ovim postom)  plava, sve nijanse plave… a plava kao boja neba je simbol beskraja…

Možda je do horoskopa, ali ja stvaram svoj beskraj … godinama. Nepreglednu oazu u koju smještam sve ove ciganske svirače iz glave, sve histerične žene kada sam ljuta, sav kič i šund mojih dešavanja. Gradeći svoj plavetni beskraj naučila sam da suštinu svega okom vidljivog ne pakujem u kaveze i ne definišem odnose, i da kad je kraj ne gušim svoj beskraj nego zaboravim i otpustim od sebe sve terete, boli, nadanja i čekanja da se na kraju ispostavi da kraj nije kraj. Svi vi koji pratite Anu Bučević znate o čemu pričam… Vi koji ste je sebi uskratili, nikad nije kasno da odslušate bar jedan njen video ili pročitate knjigu. Možda vam nepotrebno zvuči, ali kad otpustite iz sebe sve ono što vam stvara  osjećaj negativnog treperenja u organizmu, živjećete nasmijaniji i sigurniji u sebe.

Kao  svaka dupla riba, u ovom beskraju ludila izmislila sam sopstvenu stvarnost u koju često navratim kad mi postane previše svega. Uljepšala sam svu ružnoću ovog svijeta koja me je gušila, nakitila sam stvarnost da baš izgleda po mojoj mjeri, onako gradski, gastarbajterski… ali sam debelo svjesna da iluzije nikada ne postaju stvarnost i da svo to cvijeće ispred “kućice u cvijeću” koju sam sagradila sa tamo nekim Njim nije realno, ali da može biti ako otpustim  zacrtana očekivanja i vjerujem da ja to zaslužujem – da doživim taj osjećaj sreće.

Vremenom naučite da se iz svog beskraja u realnost vratite sigurnim spustom posle niza padova sa nebrojeno ožiljaka, ali naučite da postanete najbolji prijatelj svojim depresijama i minus fazama i najgori neprijatelj lažnim srećama. Od ljudi koji su vas iznevjerili pokupite taktike kako poniziti svoje strahove i beznadežna lutanja dok od prijatelja izimitirate kako stidljivu sebe da okuražite i dignete na pijedastal.

Padovi iz neke ljepše dimenzije vas nauče da nije pametno guranje pod tepih, nasilno zaboravljeno, zaključavanje duhova prošlosti u podrume duše, da nije dovoljno maštati o sreći, da nije najbolji lijek samo okružiti se novim, boljim, lepšim ljudima, jer kad ostanete sami, iznutra i dalje žuljaju i bole oni zaključani.

Stvarajte svoje beskraje u koje ćete okrijepljivati dušu na dnevnom, ma na  minutnom nivou. Učinite sebe slobodnim od svega što vam stvara neprijatnu težinu na duši  i naučite da opušteno uživate u svojoj nenormalnosti beskraja i da maksimalno iskoristite ovo plavetnilo neba i ljepotu ljeta.

Reći ću vam iz iskustva, ljeto je idealno vrijeme za rađanje neke nove ljubavi, ali i da je ovaj žaropek fenomenalan sagorijevač onih starih… Zaljubite se u ljeto i budite poletni kao i ja na ovim sjajnim fotkama.

Otkorozirajte svoju maštu i prepustite se suncu, moru i ukusu soli na koži …

Bluza, tašna i oglica – Allure

Suknja – made by me i Azel, krojačka radnja ( ukupno 5 m materijala)

Cipele – Zara

Minđuše- mojih ruku djelo

 

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje