BLOG: Alfa žene nose “leoparda”

0
6222

dsc_0116-2

GOVORIM GLASNO I NOSIM SVOG LEOPARDA NA SEBI !!!

Fotografija – Radoje Burzan Inst/radoje.19

Šminka – Studio style (Bulevaru Džordža Vašingtona 3/V) fb-studiostylepg ; instagram -studio_style_pg )

Instagram : milena_p_

Facebook  – https://www.facebook.com/MontenegroFashionSpark/

Jeste li  i vi primjetili da se u poslednje vrijeme unutar i izvan društvenih mreža, unutar i izvan stvarnog života potenciraju inspirativne misli slaveći žene i žensku solidarnost, a da se iza toga kriju neki drugi interesi,  odnosno da je iza pozadine tih hvalospijeva tipični rat sujeta?!

Svakodnevno se iznenadim koliko je ženska obavještajna služba informisana i prati korake onog koji mu je po nekom ličnom ubjeđenju meta odnosno suparnica. Ženska solidarnost nije nikad bila društveno uzvišenija, a moralno prljavija nego sad. I to su stvari o kojima sve mi znamo, pričamo u užem krugu, ali  eto nemamo petlju da se suprostavimo…

Emancipacija je ženama donijela toliko toga, ali im i nametnula neke standarde koje većina ne može ispuniti. Ne moramo sve biti naj u svemu… ustvari uopšte ne treba da budemo NAJ… važno je biti srećan u tome što radiš. Danas mogu sresti iznenađujuće veliki broj žena koje se predstavljaju kao uspješne.  Stvorile su prave male poslovne imperije na kojima im većina nekih “običnih“ žena zavidi, a opet muči ih ona jedna tamo koja je nešto negdje učinila zbog čega se osjećaju ugroženima  i svu svoju energiju koju bi mogle usmjeriti na nešto lijepo kreativno one troše na smišljanje raznih smicalica.

Zar ne treba uživati u plodovima svog rada, sladiti se nekim malim životnim radostima?!

Nikad mi neće biti jasno zašto ljudi dozvoljavaju da im tuđa sreća pokvari lični uspjeh, naruši trenutak sopstvene slave…

Modni blog i uopšte infiltriranje u družtveni život vas stavlja na razne osude i komentare, pored pohvala naravno, i svaka od nas htjeli mi to da priznamo ili ne je predmet ogovaranja. Usljed dokonosti i manjka novca da se ode na neko putovanje sve su češće sjedeljke gdje smo ja ili neko drugi meta ismijavanja. Zašto ovo pričam?!

U poslednje vrijeme pored nekim mrtvih godina modi kad je Crna  Gora u pitanju, pojavile su se modne blogerke  – više njih… I ne znam zašto bi iko pomislio da smo mi konkurencija jedna drugoj. Da se razumijemo Crna Gora nije područje gdje vi možete za par godina da steknete slavu jedne modne blogerke iz okruženja. Ako vas baš interesuje, bez youtube kanala nijedna blogerka ne može da zauzme neko zavidnije mjesto koje joj može donijeti profit.

Nedavno sam bila na jednoj konferenciji Teen talk gdje sam na pitanje da li sebe smatram poznatom – odgovorila sa NE, a na pitanje da li danas svako može biti modna blogerka odgovorila sa DA. Mislim da to nisu odgovori koji nekoga mogu začuditi, nažalost kod nas samo su političari poznati, a svaka cura koja ima dobrog fotografa i malo  stila i malo više krpica može biti blogerka.  Na Instagramu ćete sresti toliko lijepo stilizovanih djevojaka koje nisu od onih “ liče k’o jaje jajetu “ nego sa toliko originalnosti i stila. Ono što izdvaja mene ili neku curu koja sebe naziva blogerkom je hrabrost i ludost i ljubav prema modi.

E sad kakve to veze ima s mojim outfit-om…

Ovaj, pa sad bih ga mogla nazvati vintage kaput koji sam kupila prvu god ZARA_ovanja  kod nas  je nešto što na prvi pogled može djelovati  kao da sam ja neka alfa ženka spremna u ring da izađem sa svim i svakim, a opet ispod se krije school girl stil koji daje sliku jedne nezaštićene djevojčice. Kakve smo sve mi ustvari, odajemo utisak jakih alfa ženki a ustvari bi sve neku zaštitu.

Već sam vam rekla odjeća dosta toga govori o nama – skrivenog ili transparentnog.

Kaputić – Zara

Suknja – Krojačka radna Azel

Košulja – Zara

Ogrlica i naočare – Aliexpres

Cipele – Nine west

Torba – No brend

Moj predlog za ovu sedmicu su dva modna bloga kod nas – jedan je Bojana Rmandić http://bosfashionblog.com/    a drugi je Tijana Kosić http://fashion-dreamer.com/ ! F E N O M E N A L N E  S U !

dsc_0115-2dsc_0102-2dsc_0122-2dsc_0105-2

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo Vas upišite vaše ime ovdje